Гербаджиите нямат срам! Набутали са свои хора дори да готвят бълвочи за бежанците срещу държавни пари

0 3 777

ГЕРБ паднаха от власт, но гербаджийските схеми продължават да действат във вреда на народа и ще се наложи продължително и упорито ровене надълбоко, за да бъдат изкоренени изцяло далаверите им, установи за поред път Narod.bg.

Служебното правителство едва ли ще има време да погледне по-внимателно в Държавната агенция за бежанците (ДАБ), но и там от 7 г. е назрялa необходимостта от здрава метла. Несменяемата шефка Петя Първанов е трудно откриваема и за журналисти, и за служители. „Изпратете писмено запитване“, е дежурният отговор на секретарки, шефове на отдели и друг ръководен състав. Какво имат да крият?

На пръв поглед – организацията на храненето, разкрива frognews.bg. Бежанци и служители са оплакват, че след въвеждане на кетъринговото хранене качеството е спаднало драстично. Ястията са безвкусни и еднообразни, без зеленчуци, риба и телешко месо. Докарват ги студени и бежанците масово ги изхвърлят.

Преди години българин с германски паспорт бе направил дарение за стотици хиляди левове. В трите районни приемателни центрове човекът подарява кухненско обзавеждане по последна дума на техниката: печки, фурни, скари и скъпи кухненски съдове. Дарителят отдавна съжалява за хуманния си жест, но няма кой да го изслуша.


Фирмата, която предлага кетъринга, има други предимство: свързана е с бившия министър на транспорта Росен Желязков. Той е близък на бившата министърка на вътрешните работи и бивша началничка на политическия кабинет на премиера Борисов. А г-жа Бъчварова пък е близка дружка на нашата г-жа Петя.

Реклама


От кухните, готвили топла и вкусна, съобразена с предпочитанията и традициите на бежанците храна, са освободени десетки готвачи и друг кухненски персонал. Десетки българи и бежанци са изгубили работните си места, а скъпото оборудване се съсипва.


Договорът за кетъринг отдавна е изтекъл. Нов не е подписан, но доставките на студена храна текат към бежанските центрове, откъдето към сметките на фирмата текат грешни държавни пари.


Пред последната година нова мода е обхванала шефовете на агенцията: купуват огромни количества препарати за почистване. Къде се влагат и как се съхраняват засега малцина знаят. Но след кетъринга химикалите на „мистър Пропър“ и на другите магьосници в почистването засега струват доста скъпо на ДАБ.


Още един модерен вирус тресе ръководството на агенцията: изграждат нова видеосистема. Не че старата се е повредила или е амортизирана, ала новото си е ново и никой не смее да възразява срещу поривите за модернизация, които също гълтат грешни левове и евро.


Служителите на ДАБ са притеснени и недоволни от „привилегията“, с която ги сурвака шефката им от Нова година насам. С постановление на Министерския съвет от 1 януари т. г. заплатите на служителите във всички държавни агенции са увеличени с някакъв процент. Само до администрацията на ДАБ подобно постановление не е пристигало и увеличението на заплатите засега остава тъжна илюзия. Никой не смее да пита и никой не дава обяснения. Финансовият отдел „не бил заложил увеличението в бюджета“. Каквото и да значи това.


Е, затова седем години гербаджийски схеми стигат! Даже в ДАБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.