Само в Narod.bg: Коце Ботокса лично уредил незаконна трансплантация на слуга на Бойко в Правителствена болница (ТОВА Е ДЪНОТО)

0 8 937

ГЕРБ и лакеите на мутрата Бойко Борисов удариха дъното! Здравният министър на хунтата Костадин Ангелов с нелегалната професура лично е звънял в Правителствена болница, за да уреди висш шеф от администрацията на Бойко с незаконна трансплантация, разкри ексклузивно източник на Narod.bg.

По-рано днес новият министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разкри брутални факти за трансплантациите в болница „Лозенец“.

Фалшиви пациенти, подправени подписи и протоколи, машинации на класациите за листите на чакащите са само част от фрапантните нарушения, заради които МЗ освободи днес целият управителен съвет на бившата Правителствена болница, начело с несменяемия проф. Любомир Спасов.

Така научихме наистина шокиращи факти, като например за трансплантация на черен дроб от трупен донор през април.

При обявяването на ситуацията процедурата изисква анализ на генотипа на донора и на тази база от листата на чакащите, автоматично, се прави пресявка кои са най-подходящи – спешни, неотложни и т.н.

Така се стига до най-подходящия. Това е направено от Медицинския надзор и са били посочени 3 души, първият от които – с най-висока оценка с 54 точки, е трябвало да бъде трансплантиран във ВМА.

Реклама

Вместо това обаче се „избира“ четвъртият в листата – с 14 точки, като той дори не е бил със статус „спешност“ към онзи момент. Класацията е извършена на 20 април, а е добавен на следващия ден.

Въпросният четвърти човек е трансплантиран в Правителствена болница.

Щастливецът се оказа „човек с връзки” – заемал е „най-високият пост“ в администрацията на Бойко Борисов, призна д-р Кацаров.

И най-фрапиращото – операцията му е извършена след телефонно обаждане на самия проф. Костадин Ангелов като министър, разкри източникът на Narod.bg.

„Нямам думи. Не може да се прави такова нещо.

Ще се проверят и други болници за подобни дейности“, потресен е здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.