Ново плюскане в Narod.bg: Ето как синът на Ахмед Доган лапна 30 млн. лв. кредит от касичката на хунтата ББР

0 12 080

Ново плюскане на държавни пари от Българската банка за развитие (ББР) – синът на Ахмед Доган – Демир, е получил колосалния кредит от 30 млн. лева от единствения държавен трезор, разкри ексклузивно източник на Narod.bg. Парите всъщност са отишли в АД-то на негов приятел, но контрол върху фирмата имал именно наследникът на почетния лидер на ДПС.

Официално касичката на хунтата ББР е била особено благосклонна към 35-годишния Никола Кирилов Стоянов,, управител и собственик на фирма „Юнайтед Инвестмънт” АД, която не е производител, а…вносител на битум за строежа на магистралите на Баце, откъдето ГЕРБ и ДПС откраднаха милиарди с компрометирани обществени поръчки за „наши” и „ваши”, разкри информаторът на Narod.bg.

Кучето е заровено в „незначителния” детайл, че шефът на „Юнайтед Инвестмънт” Никола Стоянов е много близък приятел и съученик на Демир Доган, който е реалният собственик на дружеството. Само това е достатъчно основание АД-то с едва четирима служители да лапне 30 млн. лева от ББР във време, в което десетки хиляди малки фирми фалираха заради липсата на каквато и да е помощ от страна на държавата.

Реклама

Проверката ни показа, че „Юнайтед Инвестмънт” е получила милионния заем с преференциална лихва напук на закона, понеже е в черния списък на банките заради лошо кредитно досие в „Уникредит Булбанк”, подчерта източникът на Narod.bg.

Иначе във фирмената си визитка съученикът на Демир Доган пише, че „Юнайтед Инвестмънт” е „най-големият търговец на битум за инфраструктурното строителство в България с годишен оборот от 30 млн. лева (колкото заемът то ББР, б.ред.). Дружеството оперира с партньори от Гърция, Румъния, Сърбия и Полша и работи с водещите пътностроителни фирми в България (всички под контрола на Бойко Борисов, б.ред.).”

Проверката ни установи и друг интересен факт – „Юнайтед Инвестмънт” е основана през март 2015 г. и в нея синът на Ахмед Доган дори се водел на работа, като уж получавал заплата от своя съученик Никола Стоянов, който по онова време се изявявал като мастит вносител на руска водка, вероятно покрай връзките на Доган с Москва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.