Фалшивият дядо на Бойко – един път монархист, друг – николапетковист (Баце лъже, както му е изгодно)

0 3 029

Дядото на Бойко Борисов е толкова фалшив, колкото и внука му, разкри Narod.bg. Баце използва митологията със своя предшественик както му изнася, без въобще да се вълнува, че лъже с различни версии за това кой всъщност е бил неговият дядо

На 29 май бившият премиер от СИК за сетен път го спомена, като каза:

„Дядо ми са го били комунистите след 1944 г. и е починал от бой, а са написали, че е починал от червен вятър”.

Историята с претрепания дядо на Борисов е прелюбопитна. Той често я разказва, за да печели всенародна симпатия и подкрепа, но най- вече за да печели десният електорат, пише pogled.info.

На дядото- мъченик той посвети и изборната си победа през 2009г. Проблемът обаче е, че той разказва тази история в най- различни, противоречащи се варианти.

На 20 април 2012 г. в интервю за hotnews.bg Баце обясни, че си е чел досието и излага следната версия:

„В досието ми пише: „Бойко Методиев Борисов“, роден еди-къде си, дядо му еди- кой си, „монархофашист“, враг на народната власт. Написано било черно на бяло и „да не се допуска да заема ръководни постове“, подчертано с червен флумастер.

Та това му предопределило бъдещето, съдбата. Направо го „скопили”, както той самият казва..

В същото интервю той разкрива кога е разбрал за дядо си: „ Бил съм на 16-17 години и усещам, че каквото почна, нещо се запира работата. И си го спомням като ден-днешен, татко се върнал от работа и вика: „Дай да се разходим малко!“

Излязохме в Банкя, в гората, и започва да ми обяснява, че досега не са ми казвали, но навремето дядо Асен е бил обявен за „враг на народа”… извели са го на 12 септември 1994г. и с тояги са го претрепали в царевицата на двора. Това са го видели, майка, леля.”

През 2014 г. в личния си профил във фейсбук Борисов пише: „На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност, са го извели от дома му и са го пребили с тояги в царевицата в двора, пред очите на всичките му близки”.

На 23 декември 2016 г. предш заседание на Министерски съвет Борисов заяви, че понеже дядо му e бил николапетковист „дори в моето досие пише „враг на народната власт – „николапетковист“.

Но  нека видим кой е този митичен дядо на Борисов, убит с „тояги” от комунистите.

Наричаме го митичен, защото такъв дядо Борисов няма. Според публикуваните спомени на В. Киров от село Хераково, който познава отлично семейството на Борисов, единият му дядо, баща на майка му Венета и леля му Павлина, на име Райчо Войнов, е починал от старост през 1970 г. а другият – този по линия на баща му – през 1965 г.

Бащата на Райчо Войнов и дядо на Венета е Асен Войнов от село Хераково, е прадядо, а не дядо на Борисов. Бил е кмет на Хераково към 1943г. и по спомени на очевидци, познаващи семейството, е убит от двама излезли в онези смутни времена веднага след 9-и септември от затвора братя престъпници като отмъщение, че е взел страната на други хора в между фамилна свада за ниви.

Борисов има богато въображение и кратка памет, защото сам си противоречи, разказвайки историята за кончината на дядо си.

Или просто лъже като дърт циганин, без да го интересува кога какво казва.

Дядото ту убит на 9-и, ту на 12-и септември! Дядото бил ту „николапетковист“, ту „монархофашист“! И като е „внук на враг на народната власт – монархофашист”, как така са го приели в Школа на МВР, че даже и в Комунистическата партия?.

Реклама

И така, противоречията във версиите на бившия премиер са следните::

– В досието му не може да пише за него: „Внук на враг на народа- монархофашист”, защото никой от двамата му дядовци не е обявяван за монархофашист и враг на народа. Борисов явно знае, че не казва истината, затова и не публикува досието си.

– В същото това досие пишело, че дядо му бил „монархофашист”. Няма как, разбира се, „дядо” му да е бил хем николапетковест, т.е. земеделец, хем монархофашист.

Ако малко познаваше историята на народа, когото управлява, Борисов би трябвало да знае, че към 9 септември 1944 г. земеделците са върли противници на монархията, самият Никола Петков е съучредител и член на Националния комитет на нелегалния Отечествен фронт, създаден на 10 август 1943 г., веднага след 9-ти е министър в правителството на Отечествения фронт.

Известно е също, че прадядото Асен Войнов е бил земеделец и привърженик на Александър Стамболийски. Няма как и „дядото” да е убит на 9 септември и като „николапетковист”.

Партията на Никола Петков е създадена почти една година по-късно това, а преследването на николапетковистите започва от 1947 г., повече от две години след 9-и септември 1944г.

– Няма как „гавази“ на Държавна сигурност да са отвлекли и пребили дядо му на 9 септември 1944г., на тази дата в страната все още действа старата Държавна сигурност към Дирекция на полицията на Царство България, заменена от народна милиция на 10 септември 1944 г., акомунистическата ДС е отделена в самостоятелна дирекция чак през 1947 г.

– Няма как леля му да е била свидетел как „дядото” е бил претрепан в „в двора насред царевиците”, защото според нейни разкази Асен Войнов е бил убит в затвора.

– Няма как и баща му да го е уведомил, че дядо му е бил убит от комунистите (след 9-и септември комунистите не са били на власт) или пък от ДС, която по това време не е съществувала, а и защото бащата на Борисов е знаел, че убитият е негов прадядо.

А и Бойко Борисов сигурно е познавал двамата си дядовци, той е роден през 1959 г. и двамата му дядовци сигурно са дундуркали малкия Бойко на колене и са играли с него.

Историята за това как точно баща му го е осведомил за дядо му, Борисов разказва и в интервю от 10 октомври 2005 г. пред Миролюба Бенатова в сп. „Егоист”

Но в друг вариант.

Когато завършил средно образование и искал да кандидатства или в първи факултет на Симеоново – Държавна сигурност, или във втори – Народна милиция, една вечер баща му (който по това време е бил член на БКП) го извел навън (а не в гората край Банкя) и му казал: “Заради дядо ти не можеш да кандидатстваш. Водят го враг на народната власт. Единственото изключение, което може да се направи, е да кандидатстваш във факултета на пожарната – трети.”

И Борисов добавя: „Като говореше така татко с мен, ми се напълниха очите. Той ми каза, че трябва да се примиря с това, че никога няма да мога да израсна в живота поради тази причина, но ако съм мъж, никога да не казвам на майка, защото нейният баща е обявен за враг и тя ще страда много”.

Такъв разговор с баща му за дядо му просто е невъзможно да се е състоял. Веднъж разговорът станал уж когато е бил юноша и в друг вариант, когато е бил някъде на 18 години и е искал да кандидатства в Школата на  МВР в Симеоново.

Веднъж уж навън, извън дома, веднъж чак в гората край Банкя. Не може и баща му да е му е казал, че бащата на майка му – дядо му, е бил обявен за враг на народа, защото баща ѝ е Райчо Войнов, никога не осъждан, живял жив и здрав дълги години след 9-и септември.

А пък в предишния вариант, когато го извел в гората, според баща му, дядо му Асен е бил обявен за враг на народа, а той не би могъл да каже и това, защото Асен не му е дядо, а прадядо а, и никога не е бил обявяван за враг на народа.

Такива са безумните опашати лъжи на бившия премиер, член на БКП, за митичния му убит „с тояги“ от комунистите „дядо”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.