Газът скача с 20%, след като „кучката на Путин” – Бойко, наля 3 млрд. лв. в газопровод до Сърбия

0 1 924

Цената на газа от днес скача с 20%, въпреки че Бойко Борисов завъртя далаверата „Турски поток” с Русия, в която наля 3 милиарда лева, без тръбата да има разклонение към България, припомня Narod.bg.

Такова мнение изказа в социалните мрежи и Георги Георгиев, само че доста по-остро, вижте:

Ефектът „Борисов“… От днес ново увеличение на цената на руския газ. С цели 20%.

Това – след като кучката на Путин – Бойко Борисов, му построи с наши 3 милиарда лева газопровод до Сърбия.

Явно транзитните такси, за които Теменужка плещеше като мокър задник, не могат да покрият борча на Булгартрансгаз и ще трябва да се навакса от нашите джобове.

Гответе се за още по-жестоки сметки за парно и газ през следващата зима.

Само да припомня, че Борисов отказа да договори по-ниски цени за България, след като още на 16 март 2017 г. ЕК обяви, че Газпром предлага предоговаряне, за да избегне огромна глоба.

Тогава не реагира и служебното правителство на Радев, чийто мандат съвпадна със срока на предложението.

Останалите ощетени държави, като Полша и Литва примерно, не само, че веднага договориха по-ниски цени с 50 %, но и заведоха дела срещу Газпром, за да им възстанови милиарди долари горница.

Не и България, управлявана от продажни и мръсни русофилски кучки.

Реклама

Друг е въпроса как 400 км газопровод струва над 3 милиарда лева?! И то платени на руски и сръбски фирми.

Излиза, че цената на километър тръба е над 7 500 000 лв. Е, във финландска тундра газопроводът излиза по 2 милиона евро за км, но тук явно условията са по-тежки от тундрата, а и работната ръка сигурно е двойно по-скъпа.

Впрочем, замисляте ли се защо все още няма реакция от служебното правителство не само по отношение на цената, но и по отношение престъпленията, извършени при обществените поръчки и избора на руски и сръбски изпълнители, вместо български.

За Бога, този газопровод дори няма едно разклонение към българската мрежа. За каква алтернатива, за каква диверсификация плещи Борисов? Е, в крайна сметка виждаме и ефекта.

Драстичен скок на цената. Отново българинът плаща масрафа на Русия.

Сами се сетете и колко печелим от транзитни такси, след като цената на газа в Сърбия е с 20% по ниска, отколкото за нас. Явно ние плащаме и за транзита, не само за газопровода.

Това, което извършиха Борисов и кликата му е национално предателство и злоупотреба в особено големи размери. В нормална държава вече щяха да са в следствения арест и да са заведени дела.

Но тук си имат Гешев, който ги пази.

Явно и служебно правителство на Радев, което замита следите (има ли наивници, които си мислят, че ще реагират?!)

Девизът днес е както през последните десетилетия: Газпром над България!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.