Бандата на Бойко – мисирки, тулупи, калинки и Мата Хари, как са възможни?

5 3 644

Сега когато малко по малко започват да излизат наяве зулумите и престъпленията на корпорацията за осребряване на властта, наречена ГЕРБ, все повече хора у нас се питат – как е възможно и кой го е позволил? Разбира се, всички ние като общество сме виновни за чудовищните извращения на Шайката, защото все още сме поданици, а не граждани, пише в. „Минаха години“.

Но има и друг ракурс към явлението – задкулисието на Изток създаде Бойко Борисов и ГЕРБ, а началниците на Запад ги покровителстваха…

По технология Made in USA

И без санкция на Темида, която си остава избирателно сляпа, е ясно, че първите разкрития на служебното правителство за практиката на ГЕРБ са не само обосновани, но и прекалено нежни. Тук е моментът да се отбележи, че вечно спряганите и вечно недостигащи „доказателства“ за задържане на магистрати с петцифрени заплати и бонуси плюс безкрайни финансови и социални екстри от доскорошния едноличен шеф на правителството, докато простосмъртните имат право на мнение без протокол. А нима някой се съмнява в похватите на Шайката по Антон Тодоров?

За всеки мислещ човек е ясно, че корпорацията на Лидера създаде евроатлантическа джунгла за първично и вторично натрупване на огромен Капитал чрез ограбване на бюджета, общинските пари, еврофондовете, държавните заеми и дори фискалния резерв. Наред с това вървяха и паралелните криминални схеми от сериала „Ало, Ваньо – Мишо Бирата“, „WC Банкя“, Барселона, Апартаментите, Суджуците, Братовчедите, терасите, чекмеджето, Пилето и така нататък. Говорим за назначенията във ведомствата за сметка на данъкоплатците на мутри каратисти, футболисти, масажисти, „калинки“, „мисирки“, тулупи и колежки на Мата Хари.

Всичко това и по много представляваше и все още представлява „моделът ГЕРБ“. Просто и ясно – Бандити, „организирана престъпна група“. Бандити, ама наши! И тук вече се налага една по-далечна ретроспекция. А приликите вероятно са случайни, макар че базовата технология винаги и навсякъде носи етикета „Made in USA“.

Непосредствено след края на Втората световна война и върху знамената на Червената армия, комунистическите партии в Италия и Франция, фактически печелят парламентарните избори, но предшествениците НА ЦРУ от така наречената стратегическа служба на САЩ, начело с Алън Дълес, правят гениален ход, като привличат мафията и Ватикан,а за да неутрализират мирния триумф на левицата. Не си спомням точно кой го е казал, но май отдавна датира една крилата фраза, произнесена от високопоставен западен фактор при въпроса за сътрудничество с подземния свят: „Да, те са истински бандити, ама наши бандити, тоест полезни!“.

Подобна е ситуацията 15 години по-късно и по-нататък, когато вече солидно изграденотоЦРУ организира агресията срещу свободна Куба в „Залива на прасетата“ през 1961 година, намерила продължение в десетките опити за убийство на Фидел Кастро, неуспешни за разлика от вендетата срещу Че Гевара, Салвадор Алиенде, Патрис Лумумба от Конго и хиляди леви дейци от Южна Америка и Африка, ликвидирани от куршумите на “Ескадроните на смъртта“, финансирани и ръководени от „американската демокрация“.

Защо връщам лентата половин век и повече назад? Пардон, подобен сценарии разиграва и алкохоликът Борис Елцин, когато фалшифицира президентските избори в Русия през 1996 година с помощта на престъпните авторитети и чувалите пари от САЩ. Струва си да напомним за избирателния двоен и десеторен морал на Запада, за когото не съществуват ценности, а само интереси. Включително и по казуса Бойко Борисов.

Опасен чар: Франкенщайн надскочи проекта

Реклама

От години началниците от две страни на Атлантика без съмнение са наясно с какъв Франкенщайн си имат работа, след като преди две десетилетия пенсионираните генерали от държавна сигурност и кръга „Монтерей“ лансираха главния секретар на МВР в перфидната цел да продължат чрез него контрола върху държавата. Метафоричното чудовище обаче надскочи проекта и, докато някои от неговите създатели се преселиха в отвъдното, то се превърна в некоронован монарх на България. Не на последно място и благодарение на природния си талант да бъде попътно на нашенската народопсихология резюмирана от мантрата „Аз съм прост и вие сте прости!“.

Но какво следва от тази гениална психо-информационна операция? Стигна се дотам, че уж големите мъже на прехода като Андрей Луканов, Желю Желев, Филип Димитров, Иван Костов, Георги Първанов, Петър Стоянов, плюс царя, се оказаха твърде слаба ракия в сравнение с Пожарникаря, който подчини цялата нация и държава на своя опасен чар. За да осъмнем при почти се от долната му власт – импотентен Парламент, обладана Темида, назначен президент като Плевнелиев и зависими медии. А при тази конюнктура грабежът за милиарди бе нарисуван както личи от плахото разследване досега на втория служебен кабинет „Радев“. Все пак нещо, след като в предишния случай оперетния професор Герджиков нищо не свърши.

Защо обаче повелителите на демокрацията и ценностите допуснаха евроатлантическа България да стигне до състоянието на постколониална криминализирана територия като подобните в Африка, Азия или Латинска Америка? Отговорът е лесен, ама за умни хора. На началниците хич не им дреме за ценностите, когато става въпрос за техните геополитически интереси и затова закрилят полезните им бандити от различни направления. От убийците, терористи и търговци с човешки органи от породата на Хашим Тачи в Косово, през неонацистките свастики в Украйна и Прибалтика до организираната престъпна група ГЕРБ в България.

Енергетиката и Триеморието, глупако!

Не се съмнявам, че интелигентните хора у нас отдавна са наясно с цялата постановка. Как иначе, след като не е от вчера в авторитетни европейски медии се коментира криминалния произход и бандитската практика на Шайката му. Но какво от това, след като Борисов е полезен на глобалната олигархия под егидата на Хилари плюс Меркел и цялата схема на Вашингтон и Брюксел за контрол върху България като важна дестинация при енергийните и геополитическите удари срещу Русия. Вероятно сте забелязали как Пожарникарят се хваща като удавник за сламка за своите заслуги срещу Москва и рапортува пред началниците за слугинския си принос по повод енергетика, ваксини, шпионски скандали и много други.

Крилатата сентенция на Бил Клинтън за икономиката излиза точно по план а именно: „Енергетиката и Триеморието, глупако!“.

Всъщност в основата на цялата история е бакалската сметка на Вашингтон и сателитите от Лондон Берлин и Париж, че независимо от съмнителния му бизнес произход и мътно сива политическа практика, Борисов по принцип е полезен на Запада в поливалентна конфронтация срещу Русия. И точно по тази причина до онзи ден началниците бяха спуснали геополитически чадър над Винету, ама все още дишащите независими медии на стария континент разровиха бардака България и изнесоха на бял свят умопомрачителна криминална летопис, достойна за перото на Марио Пузо, авторът на „Кръстникът“,.

А покрай това се оказа, че класната от Берлин Ангела е разпоредила хуманитарна помощ за Борисов, като е вменила на Бундесвера поръчката на менте защитни средства, произведени от фирма, близка до Борисов в България. Защо? Още веднъж елементарно заради ползата от ГЕРБ като доставчик на гласове за Европейската народна партия в Брюксел и геополитически плацдарм срещу Русия на Балканите и Черноморието.

С този мотив ги крепиха повече от десетилетие, а ние ще плащаме цената с лихвите за поколения напред по директивата „бандити, ама техни…“.

Автор: Георги Атанасов

Източник: в. „Минаха години“

5 Коментара
 1. Галина Стефанова казва

  Така е, всичко това е вярно, а ние къде бяхме. Да не би политиката на Запада от 700 години насам да е по-различна? Или случайно да не сме наясно с всевъзможните аршини, лицемерието, варварската жестокост, опакована като принципност, хитрите сметки, представени като демократичен режим… Всичко това си е там, откакто учим българска история. Така че вината е наша, първо наша, затова и цената ще я платим ние и децата ни.

 2. К казва

  Мафията управлява не само в Америка , тя управлява в целия свят ама хората не го знаят,Марио Пузо- цитат от романа Кръсникът,книгата не Филма…Във филма цитатът го няма..

 3. майната казва

  Горката Русия жива я оплакахте? Докато Бойко даваше гласове на ЕНП, руснаците изкупиха България на безценица.На слепи ли се правите? Не бяха мобилни оператори, не бяха газопроводи, които платихме ние! Не бе Лукойл работещ на загуба, не бе огромна част от Черноморието и продадената ни нефелна АЕЦ???На кого точно помогна Бойко, А ???Милиарди отмъкна милата ни Рус, дето всичко сме и дали ? А в Русия мафия няма? Няма, защото тя управлява!!!

 4. Колев казва

  Майната, Оди сега на морето, че кьорав американец не можеш да видиш е нормално, и кьорав руснак няма да видиш. Това на тебе хич не ти пука, да му мислят ония идиоти по морето, които чакат някой да им донесе по някоя пара за да могат да дишат. У нас трябва да има две тарифи за ток, едната за атлантици, от купените от американците ТЕЦ-ове, а другата за простите русофили -от руските реактори. Незнам как и колко милиарди отмъкна Русия, ама сега отмъкват по 10 милиарда всяка година. Ако си имаше малко пипка в черепната кутия, можеше да изреда по какъв начин., пък за двата милиарда за Ф-16 всяко авионче по 200 милиона, облизвайте се всички, не вие ги платихте, пак ония идиоти, на които им свърши МАЗНИНКАТА по бойковски. Ама народът у нас ще свърши, идиотите НИКОГА.

 5. майната казва

  Дааааа да живее Русия, тя дава тя взима ! Ама забравих и руските гъзолизци, всякакви патриоти борещи се с народа !!! Сега възрожденци им викат. Да живее копейката, тя никога няма да влезе в еврозоната ! Тя е миролюбива, тя е христолюбива, абе изобщо люби всичко, дето не е нейно!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.