ОСТАВКА НА МИГА! Не 10 000, 12 314 деца оставаха без забавачка заради некадърната Йорданка Фандъкова

0 1 081

Йорданка Фандъкова трябва да подаде оставка на мига, след като стана ясно, ме софийската кметица от Самоков остави не 10 000, както се смяташе досега, а 12 314 деца без детска градина, разкри Narod.bg.

Хилядите хлапета останаха неприети в забавачка и след второто класиране, което бе извършено в събота и сега родителите им трябва да намерят близо 1000 лв. на месец за частна детска градина, или пък да търсят помощ от баби и дядовци.

„Дали пък това не е целта – Фандъкова да лъже, че ще построи много детски градини, а накрая да се пълнят частните, които са на близки до ГЕРБ“, пита читател на Narod.bg.

Реклама

След първото класиране в началото на месеца без места останаха 10 252 малчугани. Заради административните неуредици на общината обаче кандидатурите на много деца бяха елиминирани преди първото класиране и са били направени преди второто.

Така във второто класиране участваха 14 932 деца. 1712 от тях искат да се преместят, т.е. те вече имат място в ясла или градина. Класираните са 906, сочат официалните данни на общината. Това означава, че извън градини и ясли засега остават 12 314 желаещи, пише „Сега“.

Заради резултатите след първото класиране родители и опозицията в София поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Тя пък се опита да прехвърли отговорността за нерешения проблем на районните кметове от „Демократична България“, които са начело на едни от най-засегнатите райони.

Миналата седмица новият зам.-кмет Мирослав Боршош, който бе директор на НДК по времето на ГЕРБ, излезе с предложение за двойно увеличаване на компенсациите за родителите на неприетите деца. За целта обаче поиска помощ от служебния кабинет, който отхвърли идеята и нарече това опит общината да прехвърли отговорността за проблема върху държавата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.