ГЕНЕРАЛИ НА ВЪРХА: Румен Радев взима Стефан Янев за вицепрезидент

1 3 502

Задава се президентски мандат под пълната доминация на генералския пагон, проучи Narod.bg. Настоящият служебен премиер ген. Стефан Янев ще се яви на президентските избори през октомври в тандем с ген. Румен Радев като негово вице, научи сензационо „Уикенд” от свои източници на „Дондуков” 2. Държавният глава обяви в края на миналата година, че пак ще се кандидатира за поста, но не уточни дали ще е в компанията на настоящата си заместничка Илияна Йотова.

Според запознати, президента е взел решение да заложи на Янев, за да е напълно независим от Корнелия Нинова, и по тази причина ще се лиши от присъствието на червенокосата фурия Йотова. Между президента и лидера на БСП отдавна зрее напрежение, въпреки че и двете страни се въздържат от публични негативни оценки.

Радев обаче едва ли ще прости, че миналото лято Илияна Йотова е влязла в тайни преговори с Нинова да бъде издигната като кандидат на БСП за президент. Впоследствие този вариант отпадна, а неотдавна Корнелия обяви, че левицата със сигурност ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев. Президентът обаче е взел решение да няма никаква зависимост от „Позитано” 20, залагайки на най-близкия си човек Стефан Янев.

Реклама

Само преди дни плъзна новината, че Илияна Йотова сама щяла да се откаже от президентските избори. Според публикацията, съпругът на бившата журналистка, светилото в родната ортопедия проф. Андрей Йотов, е основната причина тя да бие отбой.

Преди 2 години емблематичният хирург претърпя сериозен сърдечно-съдов инцидент и двамата са се разбрали поне за известно време Илияна да даде малко заден ход в политическата си кариера и да се посвети на семейството.

Проф. Йотов, който скоро ще навърши 62, на практика е зарязал скалпела след като получи удар през 2019-а година и сега само консултира по-младите си колеги.

Съветите му обаче остават изключително високо ценени, включително и във финикийски знаци. За никого не е тайна, че ортопедът е един от най-богатите родни лекари, той припечелваше повече от съпругата си дори когато тя беше евродепутат, а заплатата му в частната „Софиямед“ още преди петилетка надхвърляше 60 000 лева месечно.

1 Коментар
  1. Колев казва

    Наредбата и инструкциите са от нашия най-стратегически партньор. Така че спокойно колонията ще продължи да процъвтява. Чакаме с нетърпение и махането на оня паметник, за който много атлантици сън не ги хваще, пък после ще сменим лесно и името на църквата Ал. Невски. Не бързайте, всичко по план. Щатите ще се разпаднат, но нашето роболепие ще държи до последния българин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.