ОФИЦИАЛНО: ГЕРБ и ДПС масово купували гласове на 11 април

5 2 578

На изборите през април 2021 г. две партии – ГЕРБ и ДПС, си разделят значителна част от подадените гласове в секциите, обозначени с риск от корпоративен и купен вот, разкри Narod.bg.

Хунтата на Буци е получила 31% от всички подадени гласове в тези секции, а ДПС – 30%.

Източник на Narod.bg издаде, че спецслужбите вече са установили и конкретен дилър на гласове – един от основните купувачи за ДПС се оказа лице, което разполага с кабинет на втория етаж в партийната централа на софийския бул. „Ал. Стамболийски“. В миналото, според медийни публикация, въпросният купувач на избори е бил свързан с известни имена от ъндърграуда.

Реклама

Това сочи представеният в четвъртък анализ на Антикорупционния фонд (АКФ) на резултатите от последните избори в секциите, в които са се наблюдавали аномалии при гласуването. Според него между 1491 и 2101 избирателни секции през 2021 г. са били в риск от контролиран или купен вот.

Следва БСП с 12% от вота, подаден в рисковите секции, а партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ е взела 7% от гласовете в тях. За сравнение на парламентарните избори през 2017 г. най-висок процент от гласовете в рисковите секции се пада на ДПС – 26%, следвано от ГЕРБ с 24% и БСП с 19%.

ДПС е безспорен фаворит на последните парламентарни избори и по отношение на дела на потенциалните купени и контролирани гласове от общия брой гласове за конкретната партия – с 27%, пише „Капитал”.

5 Коментара
 1. ???? казва

  Какво става с НОЩНОТО ШКАФЧЕ?! Къде са ПАРИТЕ??????????????????

 2. Иванчо казва

  Лицето се казва Стефан Борисов, толкова ли е трудно да се изпише.

 3. Иванчо казва

  Забравих да уточня, че Стефчо е от Безден и е комшия с Йоско.

 4. Петър Стефанов казва

  Да, от пръв поглед се виждат мощните интелектуалци, гласуващи за герб.

 5. […] на Ахмед Доган (знаят го и бебетата) е основен купувач и дилър на гласове. Това правово и от години чакано […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.