Юрист: Бацетата взеха ДАНС за бащиния, ходят вътре по чехли, къде е Иван Гешев?

0 13 046

Юрист разкритикува остро бившия вече шеф на ДАНС Димитър Георгиев за начина на управление на спецагенцията в угода на Баце и компания, разкри Narod.bg.

„По силата на чл. 30 вицепремиерът Бойко Рашков придобива екслегия в момента, в който е встъпил в длъжност. Това, което каза Димитър Георгиев е правно нищо.

Данните, които Георгиев изнесе са от делото за проучване на Бойко Рашков. Това дело няма откъде да е, освен от делото от ДАНС. Бившият директор на ДАНС злоупотребява с достъпа до информация.

Сега да видим дали главният прокурор Иван Гешев ще се самосезира за това, че Георгиев изнася класифицирана информация“, обясни адв. Минчо Спасов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Те одомашниха системата, ходят вътре по чехли, злоупотребяват, мислят ги за бащиния“, възмути се юристът.

Реклама

Бившият директор на Държавна агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев коментира пред журналисти махането му от длъжност, минути след като премиерът Стефан Янев обяви, че той ще бъде освободен от длъжност.

Георгиев каза още, че вицепремиерът Бойко Рашков има забрана за достъп до класифицирана информация в срок за три години от 2019г.

„Не ме интересува какво говори този човек. Това, което казва, няма никакво значение за функцията, която изпълнявам в момента. И, на последно място, всеки момент ще получи указ си за своето освобождаване.

Нататък аз коментар на тези престъпници няма да правя. Вие какво искате – да ги правим герои?“, отговори Бойко Рашков пред Дневник.

Проверка на Narod.bg показа, че няма никаква нужда МВР шефът Бойко Рашков да бъде проверяван за допуск до класифицирана информация, ето какво казва законът:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.