Горският, който подари джипа на Баце, почина! Пейчо Върбанов осигурявал на 19-о число всеки месец по 360 000 лв. чиста корупция за Десислава Танева

1 30 985

В адски мъки след 8-часова операция почина „горският на Баце” – инж. Пейчо Върбанов, директор на Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП) в Сливен, разкри Narod.bg.

Лесничеят, подарил прословутата джипка на Бойко, купена с държавни 250 000 лева, си отиде на 73 години.

Далаверите в горите под крилото на Пейчо Върбанов са неизброими, пред години има десетки публикации за шашмите за стотици милиони, които оставаха неразследвани по време на 10-годишнто мутренско управление на ГЕРБ.

Горският е личен приятел на Баце, който не веднъж и два пъти е отсядал в централата на дирекцията, управлявана от Пейчо Върбанов.

Реклама

Като част от хунтата на Буци, лесничеят бил много близък и с изритания земеделски министър – сливналийката Десислава Танева.

По повод кончината му източник на Narod.bg разкри размерите на далаверата по време на управлението на ГЕРБ. Оказа се, че Пейчо Върбанов контролирал събирането на парите от корупция за Деса Танева.

Всеки месец на 19-о число осемте горски предприятия са давали по 45 000 лева на земеделската министърка като процент от престъпленията, извършвани в българските гори. Сметката не е сложна – всеки месец 8х45 бона, което прави 360 000 лева!

1 Коментар
  1. Инфо Макс казва

    Преди по-малко от месец „почина“ „от Ковид“ и сестрата на караКачан – Светлана Дончо караКачан – Немска, която беше дългогодишен (БЗНС-номенклатурен) шеф на правната дирекция на Здравната каса! А в Здравната каса далаверите са за стотици милиарди!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.