Наглата Фандъкова се закопа сама: Децата под 3 години не са ми приоритет

3 3 469

Йорданка Фандъкова сама се закопа и тръгна към окончателния изход от властта – кметицата от ГЕРБ най-нагло заяви, че децата под 3 години не са приоритет на общинската управа в София, предаде репортер на Narod.bg.

Самоковската учителка по руски направи скандалното признание по време на проверка  на извънредно строителството на нови детски градини. Целта била да следи работата на строителите. Извънредните инспекции на Фандъкова идват, след като миналата седмица общинарите се скараха заради недостига на места в градините.

Реклама

„Както ви обещах, всяка седмица ще проверявам как върви строителството на детски градини във всички райони“, опита да замаже гафа Фандъкова при инспекция на строяща се градина на бул. „Александър Пушкин“. Тя констатира, че район „Витоша“ е от районите с най-голям недостиг на места в забавачки. „В момента се строи нова детска градина на мястото на стара сграда, построена преди 80 години. Новият проект е за пет групи. Детската градина се строи в срок, децата трябва да влязат в нея май догодина“, обясни кметът.

Фандъкова каза, че в „Манастирски ливади“ в момента се извършва събарянето на стара сграда, на мястото, на която ще бъдат издигнати градина и училища. Кметът се закани и там да провери как вървят дейностите без предупреждение.

Относно организираните протести на родителите с неприети над 10 000 деца Фандъкова вдигна рамене, че ги разбира. През 2007 г. детските градини и ясли са се посещавали от под 34 хиляди деца, днес те са около 44 хиляди. В момента общината строи 16 сгради на детски градини, а до края на годината ще започне и изграждането на още 25, хвърли поредното си празно обещание даскалицата.

3 Коментара
 1. Симеон казва

  Спомняте ли си в кампанията за избор на кмет на София
  двете кандидатки Фандъкова и Манолова тъй като се
  чувствуваха в свои води непрекъснато говореха за
  Детски градини.По този начин елиминираха с големите
  си усти истинският професионалист архитект
  Борислав Найденов от Демократична България!

 2. […] Кметицата от ГЕРБ най-нагло заяви, че децата под 3 години не са приоритет на общинската управа в София, предаде репортер на Narod.bg. […]

 3. […] Кметицата от ГЕРБ най-нагло заяви, че децата под 3 години не са приоритет на общинската управа в София, предаде репортер на Narod.bg. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.