Слави превзема „Орлов мост“ с див концерт, надъхва феновете си преди вота на 11 юли

3 15 446

Слави Трифонов и екипа му подготвят грандиозен концерт в центъра на София в петък, 9 юли, с който да закрият предизбората кампания на „Има такъв народ“, дочу Narod.bg. Целта на спявката е да надъха електората преди парламентарните избори на 11 юли, научи „Уикенд“ от сподвижници на шоумена и новоизлюпен политик.

С организацията на мероприятието е натоварен лидерът на „Ку-ку бенд“ Евгени Димитров – Маестрото, който вече работи по логистиката, сценария, режисурата и осигуряването на подходящ терен.

Желанието на Слави Трифонов е безплатния концерт да се проведе на „Орлов мост“ между 20 и 22,30 ч. вечерта, като вече е отправена заявка към кмета на София Йорданка Фандъкова за издаване на разрешение.

Други варианти за провеждането на митинг концерта са Борисовата градина и в краен случай зала „Арена Армеец“.

„Слави и хората му очакват между 100 000 и 150 000 души публика и поради тази причина ще настояват пред Столична община да им бъде разрешено да окупират „Орлов мост“, коментира запознат с плановете на шоумена от Учин дол. Натовареният с организацията на концерта Евгени Димитров – Маестрото пък ще води преговори и с други музикални звезди, които да се включат в концерта на „Има такъв народ“. Сред спряганите имена на „гост звездите“ са Ицо Хазарта и Деси Добрева.

Слави Трифонов този път също ще участва наравно с „Ку-ку бенд“ и останалите музиканти в предизборното мероприятие. Дългия пропусна последния концерт на „Ку-ку бенд“, проведен на 2 април при закрити врата в зала „Арена Армеец“ точно преди предходните избори.

Тогава концерта се излъчваше на живо по интернет и „7/8 тв“, но мнозина бяха разочаровани, че Слави не изпълни нито един от хитовете си.

Реклама

Въпреки отсъствието му, политическата партия „Има такъв народ“ поднесе най-голямата сензация на вота, събирайки 565 000 гласа (17,61% от гласувалите).

„Слави беше съборен от коронавирусна инфекция точно преди предишните избори и буквално не можеше да ходи, нито да стои прав за повече от минута. Той все още се възстановява, но здравословното му състояние се подобри значително. До лятото ще е тип-топ“, уверяват хора от екипа му.

Стратегията на Слави Трифонов да провежда големи концерти, чрез които да отправя политически послания, не го е подвеждала нито един път досега, припомнят феновете му. През далечната 1997 г.

Слави, заедно с екипа на предаването „Каналето“ и с „Ку-ку бенд“ бяха в основата на свалянето от власт на правителството на Жан Виденов. След това Дългия бе първия, който се включи активно в акцията по спасяването на медицинските сестри в Либия, организирайки бдение със свещи пред либийското посолство, което събра хиляди хора по улиците.

Случайно или не, но последният голям концерт на Слави Трифонов в София бе проведен на „Орлов мост“ през есента на 2016 г. Тогава Дългия и „Ку-ку бенд“ събраха публика от над 100 000 души по повод организирания от тях референдум за мажоритарно гласуване и редуциране на партийните субсидии до 1 лев на глас.

В крайна сметка референдумът бе успешен, след като в гласуването взеха участие 3 488 558 българи.

Според вещи политически анализатори, една от причините българите в чужбина масово да гласуват за Слави Трифонов, се крие в концертната дейност на Дългия и „Ку-ку бенд“ в Америка и в Англия през последните години.

3 Коментара
  1. Себастиян Мушмолов, джуниър VIII казва

    Кметицата си е земАла заплАтен отпуск от тут суит до 09/09/21г. включително и просто няма как да разреши какъвто и да било концерт. Щото сега точно в момента и бият бетон за плоча за трети етаж на вилата в село Късокурци. Освен това е запретено с Закон 81975, алинея №14/Ф, по пътните артерий на мегаполиса София, града с най-фино поставените тротоари на Света, да се провеждат обществени активитис!
    Говори се, от хигиенистките в кметството, че концет може да има но, че ще се разреши за по-късна дата, примерно за 14 Ноември . 2022. За него ден имАло свободен за концерти ден!

  2. Vanq казва

    Страши сте….къде видяхте концет бе, отрепкииииии

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.