Лошо, Баце: Министърът на икономиката Кирил Петков привиква всички с кредити над 1 млн. в ББР – шайката излиза на показ

6 43 780

Още лоши новини за Бойко Борисов и шайката милионери около ГЕРБ – министърът на икономиката Кирил Петков привиква всички клиенти на единствената държавна банка – ББР, които са лапнали над 1 млн. кредит, научи Narod.bg.

Възпитаникът на Харвард Кирил Петков беше избран за служебен министър на икономиката, като основната му заявка за краткия срок на кабинета е да внесе повече прозрачност в управлението на държавните компании и банката във ведомството – Българската банка за развитие, пише и „Капитал”.

Министър Петков внесе повече яснота по предстоящите действия на Министерството на икономиката като уточни, че не желае самолично да влиза, да се среща и да прави личен одит в ББР.

„Затова събрах група от експерти, наистина добри в областта на банкирането, и създадох т.нар. Комисия за прозрачност и контрол на публичните средства. В нея влизат и експерти от одитната дирекция в Министерство на икономиката и от АДФИ.”, обясни Петков пред „Капитал”.

Реклама

„Комисията вече е назначена с моя заповед от 17 май и тя вече има за задача не само да говори с надзорния съвет, но реално да изиска всички документи за всички кредити над 1 млн. лв.”, съобщи добрата новина икономист №1.

„Отделно искам да направя напълно прозрачни срещи. В ролята си на министър аз не представлявам себе си, а българското общество, и затова другата седмица ще извикаме всеки един от надзора на обществено изслушване, като там ще задаваме важните въпроси и ще искаме обяснение за осемте големи кредита, които лично мен ме стреснаха.

Надявам се и представители на тези осем компании да бъдат така добри да дойдат до министерство на икономиката и да ни обяснят за техните кредити. Ако ние сме се заблудили, а те са експортно ориентирани с висока добавена стойност и искат да излязат на световните пазари, но по някаква причина не могат да се кредитират от частните търговски банки, да го разберем.

Идеята ми е да няма разговори на четири очи и в затворени стаи, а всичко да бъде прозрачно, онлайн, пред комисия от експерти, които искам накрая да ми дадат един доклад, който също ще бъде качен в новата секция на сайта на министерството зад бутона „Прозрачност“.

Така и журналисти, и всеки, който желае, ще може да го прочете, като единствено много ще внимаваме да не нарушим закона за банковата тайна. Затова и сега не даваме детайли за точните движения на парите, а общите щрихи, които са важни за широката публика”, подчерта Кирил Петков.

6 Коментара
 1. КОЛАРОВА казва

  ХАРВАРД БУЦИ……ХАРВАРД, НЕ ГОСПОДИН ПИЛЕТО -МАНГУСТА НЕГРАМОТНА – А ХАРВАРД ,И ВСИЧКО ПРОЗРАЧНО ,ОНЛАЙН ,ДА СЕ ВИДИ ДА СЕ ЗНАЕ БУЦКА

 2. Жан-Батиста Перголезов-Копоев казва

  Цяла България тръпне в очакване, какво ли ще става с тия клети кредитополучатели. Според мен, а и поговорката за „баницата“, те не са виновни за това, че има абдали да им дават такива кредити. Но явно на тези несретници, получатели на такива голями кредити, които сега са попаднали в здравите ръце на закона, вече няма да им се размине така лесно.
  Лично ние , тинк – танка екипа от аналитичната фирма „Fukarlaru Epsimi Toplarasu“, очакваме крути наказания и прилагането на закона в най-строгия му размер.
  В закона за кредитите ( от 29 Февруарий 1884 г.) има следните степени на наказания:
  1.За кретити, взети в размер от 5 до 50,000 лв. : Строго Мъмрене пред строя или по ТВ „9/14-ти“.
  2.За суми от 50,000 до 250,000 лв. : Без „нервозни“ кюфтета и десерт за срок минимум една седмица. Но и максимум 10 дена.
  3. За суми от 250,000 до 3,000,000 лв. : Писмено порицание в красива фейк антична рамка и копие от него, залепено на входа на адреса, където пребивават кредитополучателите
  4. За суми от 3,000,000 до 10,000,000 лв. наказанието е : Отнемане на правото на нарушителя да ползва всякакъв вид СГПТ( Софийския Градски Пътен Транспорт) и обществени рентъл-тротонетки, за срок от 6 до 12 месеца, по усмотрение на комислията.
  5. И за най-тежките провинения. За кредити от 10,000,000 до и над 100,000,000 лв., месечните вноски за погасяването на „главницата“, от 19.95 лв.на месец, каквито бяха до сега, да се вдигнат на драстичната сума от 44.75 лв. на месец.
  Така сумата на кредита ще бъде погасена, вместо за предвидените в договора 9,999 години, както беше до сега, ‘само’ за 7,756 години!
  Това да им е за обица на ухото. Друг път като взимат такива кредити, да си опичат акъла, да внимават в картинката и да не правят повече така!

 3. Колев казва

  Ако се абстрахираме от всякакви глупости, които могат да объркат непросветения читател, искам да обърна внимание, че подобен бандитизъм който се разкрива може да вирее единствено без законови санкции. При мръсния соц. от който постоянно се оплаква Борисов шибаняка имаше стройна таблица за финансови нарушения за злоупотреба от толкова до толкова в тесни граници -ЗАТВОР толкова години. И всеки наклонен да мошенничества и да граби знаеше, че законът е безапелационен , а съдебните дела не се бавят с години до забрава. Да оставиш 10 милиарда несъбрани данъци с изтекла давност и да няма виновни, да оставиш други 10 милиарда да вървят по същата пътека и да няма осъдени и обесени, ще рече, че това е КОЧИНА, която няма нищо общо ни с Европа, нито с каквито и да е ценности. И на първо място трябва да бъден съден Банкянския хитрец, който доведе държавата до този позорен праг и не само него, всички по веригата.

 4. Този не става за партиец или водач,кух,празнословен,скучен, със селски манталитет казва

  Моите уважения към президента Радев и правителството, подкрепям ги, но изслушах този Кирил Петков, абсолютен кухар, много ниско ниво, образиванието няма да му помогне, той просто е некадърник,голям празнодумец и със селски манталитет, това, ще оплеска имиджа на цялото правителство. Не знам откъде го изкопахте, може да е добро момче като характер, но не става за тази работа, крайно празнословен,скучен,безполезен,с две думи – кух!

 5. Този не става за партиец или водач,кух,празнословен,скучен, със селски манталитет казва

  образиванието няма да му помогне – образОванието няма да му помогне ….. ………когато един човек е празен,той просто Е ПРАЗЕН и досаден и образованието дори не може да му помогне да бъде
  по-добър,защото по природа си е празен,досадно празнословен и кух.

 6. Росица казва

  По-кухо и изсмукано нещо, че и с правописни грешки, не бях чела. Дори Ива Николова сте заминали!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.