Разследване на Narod.bg: Синдикалният лидер на затворите от ГЕРБ Ивайло Григоров харчи служебни пари за мадами и пиене, ВИЖТЕ КАК

0 4 681

Светлият пример на Бойко Борисов да присвоява служебни пари за собствени нужди от години се прилага и от негови последователи – гербоиди, показа разследване на Narod.bg.

Поредната калинка, източваща бюджета за собствен кеф, се казва Ивайло Григоров и до момента е шеф на Синдиката на служителите в затворите, който преди ден е излязъл дълъг отпуск от 45 дни в опит да избегне незабавно уволнение.

Красимир Бозев, командир на отделение А в затвора в Казичене (вляво) и Иво Синдиката са върли фенове на Боцко

Причината е, че вече започна след сигнал за неправомерно разходвани финансови средства на затворническото сдружение. Според официалната информация председателят Иво Синдиката, който е служител в Централния софийски затвор, е временно отстранен от поста, става ясно от съобщение до медиите, а не се е скрил зад отпуск.

От сдружението дори казват, че гербоидът не може да представлява интересите на членовете. Разширена комисия ще изяснява всички обстоятелства около постъпилите данни в сигнала.

Реклама

Създалата се ситуация е безпрецедентна, предвид изповядваните ценности и идеали, и несъпоставима с безупречната репутация на ССЗБ, изградена през последните 12 години, пише в съобщението до медиите.

Какво е престъплението

Ивайло Григоров имал банкова карта, с която е плащал от сметка на парите на синдиката, зареждал гориво за личната си кола, плащал в хотели и кръчми воаяжите си с в приятна женска компания.

Иво Синдиката пилее щедро за пиене и купони

Източник на Narod.bg навлезе в детайли, като обясни, че чрез банкова карта с пари от сметката на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България са извършвани плащания, които водят извода, че това е ставало за нужди, различни от специфичните за синдикалната дейност.

Например – – ядене и пиене в 5-звезден спа хотел, пазаруване в хранителни магазини, подаръци от шопове за козметика с парфюми за мадамата, плащане в магазин за техника, вероятно за нов iPhone на красавицата и ред други престъпления.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.