Ще падат още глави! Васил Грудев спи с любовницата в Париж за 15 000 лева, кога ще стане ПОДСЪДИМ?

3 18 238

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” трябва да е следващият изчегъртан слуга на мафията ГЕРБ, разкри източник на Narod.bg.

Чиновникът, който управлява най-големия разпределител на европейски пари, завел любовницата си Цветелина Савова на разходка в Париж, маскирана като служебна командировка, на която двамата се гушкали в супер скъп хотел срещу 15 000 лева на нощ за сметка на данъкоплатците!

Историята е достойна за разследване и тотална ревизия на цялата работа на Грудев още от времето, когато бе зам.-министър на земеделието, когато се разиграл и скандалният воаяж.

Любовното изкушение на Грудев всъщност е негова бивша съветничка. Младата дама явно е заслужила жест на внимание не само от страна на щедрия чиновник, но и от българските данъкоплатци, след като двамата делили едно легло в президентски апартамент в Париж за сметка на Министерството на земеделието.

При посещението си във френската столица в качеството си на служебен министър Грудев наел президентски апартамент в един от най-скъпите хотели за сумата от 15 000 лв. – жест, достоен за милионер.

Реклама

В същия апартамент е регистрирана и съветничката Савова, а обяснението е повече от инфантилно – да се спестят държавни пари, като не наемат втори апартамент.

В земеделското ведомство все още се шушука не само за скандалната „командировка“, но и за отношението на съветничката към големия началник Грудев. Интересен факт в техните взаимоотношения е, че по време на работните групи в МЗХ, Цветомира Савова говори от името на зам.-министъра, дава заповеди, не му разрешава да вземе думата по време на обсъжданията и се държи с него като учител с ученик.

Щедрият любовник обаче се оказва калпав управленец – серия скандални и съмнителни политически решения белязаха властването му, пише и „Галерия“. Източници от министерството разкриват още, че зам.-министърът станал пословичен с фразата „политическо решение“. Всички са наясно, че зад „политическите решения“ стои не друг, а уволнената от министър Десислава Танева съветничка, като чрез тези решения Грудев облагодетелствал консултантската фирма на любимата си Цвети, което донася на тандема няколко милиона лева.

Пример – фирми на Цвети Савова изготвят редица доклади за енергийна ефективност, необходими за получаване на необходимите точки за класиране на проектите по подмярка 4.1 за закупуване на земеделска техника.

Отново зад политическото решение да се дават точки за енергийна ефективност на проекти за закупуване на трактори и комбайни, въпреки липсата на нормативна база, която да регламентира енергийни одити за машини, Грудев дава зелена светлина за дружествата около Савова да натрупат за кратко време стотици хиляди левове от фермерите за изготвяне на енергийни одити.

Време е крадливата седянка на Грудевци и Таневци да бъде изчегъртан докрай, за да се види колко милиарда са изтекли към фирмите от обръча на ГЕРБ, категоричен е източникът на Narod.bg.

3 Коментара
  1. Иван казва

    А защо не се провери защо в последните месеци са отписани от фонда по давност милиони задължения и то на крупни бизнесмени. Защо не са събрани парите, като са обезпечени.

  2. ГАВРАИЛ казва

    ВСИЧКО Е ЗАСНИМАНО И Е ЗАПИСАНО ,И ФИЛМИРАНО СИГУРНО-ЗА ДА ГО ПУСНАТ НА КОНВЕЙЕРА С ЛЪЖИ СРЕЩУ ВОЖДА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.