Васил Божков със скандални разкрития: Борисов си беше мутра, чекмеджетата не са корупция, а рекет

12 13 002

Бойко Борисов си беше мутра през 90-те години. Чекмеджетата не са корупция, а рекет. Това обяви в интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков, видя Narod.bg.

„Може би подцених Делян Пеевски. Не очаквах, че е пуснал такива пипала. Малко момченце, дебело. Викахме: „Да му помогнем“. И отгледахме чудовище. Той вика: „Купи „Лафка“, купи тази банка“. Искаше да купим банка „Виктория”. Той тихомълком купи Общинска банка чрез подставени лица. Нея я купи за 30 млн. Като се разрових, видях, че най-главният човек се казва Пеевски“, разказа още Божков, който в момента се укрива в Дубай.

Човек, който спазва законите, трябва да бъде недосегаем, нали така. Законът за хазарта не е писан под моя диктовка. Пеевски го познавам от 2000 г. Тогава ми го прати Царя с едно момче – син на Галя Дичева. Идваха за ръчичка, за да ги науча как се прави бизнес и да ги подпомагам. Бях до време, после ги напъдих. Пеевски отиде при Илия Павлов и оттам се свърза с Доган. Той не е за подценяване. Пеевски се интересува от всички, които изкарват пари. През 2013 г или 2014 г. започна лотарията и ние искахме да използваме „Лафка“ като разпространител, каза в интервюто Васил Божков.

Пеевски каза, че си назначава главен прокурор и че си купува Нова тв. Мен не ме интересуваше информационната политики, а рекламата. Аз винаги съм бил в добри отношения с властта.

Борисов си правеше устата през мен за нормални неща – това да не казват, това не де показват, това да не пишат. Отказах му. Имаш хиляди приятели, които после не ти вдигат телефона. Не го пожелавам на никого“, допълни Божков.

Реклама

„Ако не ми бяха взели бизнеса, щях да гледам отстрани аполитично и де факто България нямаше да е същата. Казах неща, които се знаят, но никой не смееше да ги каже. Борисов си беше мутра през 90-те години. Различното е, че сега го има Пеевски“, смята той.

„Аз не съм бил един от тях. Те не взеха нищо от мен, но ми унищожиха бизнеса. Не съм определял правилата. Те определяха правилата и рекета. С Шиши ще се разправям лично, защото държавата няма да може.  Той е основният виновник. Ще намеря всичко за него и ще го предоставя на службите. Продаде си имота в България на подставени  лица, изнесе милиарди, купи имоти в Мароко и във Виена. Трябва да се даде там, където трябва. Знам го къде е, но не съм го виждал. Той е в Дубай. Зная къде живее, но не ходя там. Може би се избягваме„, сподели бизнесменът.

Божков коментира и съдружника си Георги Попов, който днес пристигна в България:

„Георги Попов няма как да е арестуван. Снощи той беше с мен. Делото на Попов и моето дело вървят заедно. Ако той е екстрадиран, трябваше да съм екстрадиран и аз. Аз съм невинен за тях /бел. ред. съдебните органи в Дубай/. Те приемат, че представените доказателства, аз съм невинен по всички 19 точки.“

Може би ще се върна по време на изборите или след това. Имам два паспорта. Играл съм карти на вързано. Борисов не ме е канил на карти. Не обичам да играя с хора, които не могат да губят. А Борисов не може да губи, разказа още Божков.

Ние знаем, че по телефона се управляваше държавата. Борисов се обаждаше. Той взимаше 20 процента, но това не му стигна. „Левски“ беше абсолютен рекет. Винаги съм подпомагал спорта. Когато ти кажат: „взимаш „Левски“ или приключваш, какво правиш“. Не се правех на балък. Преценявах, че по-добре да останат печалби, за да се запазят работните места. Не съм давал  подаръци на Борисов. Когато отида с един джоб пари и се върна с празни джобове, къде могат да останат тези пари?! Не си личи, че носиш нещо. Има хронология на събитията. Чекмеджетата не са корупция, а рекет. Аз не съм отишъл да предлагам. Те ми казаха – или така, или така, каза още Васил Божков.

12 Коментара
 1. Мутри от всички страни, съединявайте се! казва

  А пък Божков – Черепа въобще не е мутра, нали???
  С 19 обвинения от Прокуратурата, включително за убийства и изнасилвания на жени!
  Божковата работа е посмял се хърбел на щърбел.Една мутра обвинява друга мутра.
  Ама иначе га води кИфтетата Черепа не рИва, а?Близо 20 години си плащаше „такса спокойствие“ не само на Боко Тиквата, ами и на всички преди него.
  Смятай каква пара е вадил Божков от захарта и от други далавери, за да си плаща чинно рекета, да си мълчи и да е на голяма печалба!
  Най-отвратителното обаче е това, че Черепа е истинския главен кадровик в новия служебен кабинет на Мунчо Шпаклата, а.к.а. Рублен Крадев!
  Черепа е този, който тайно в сянка кадруваше за служебния кабинет!
  Черепа е този, който плащаше за „протестите“ на жълтите павета миналата година!Спонсор на Мая Общата и Муньо!

 2. Куролюба Бенатова казва

  До преди 7-8 години това курве наречено Куролюба беше метреса(мутреса) на Боко Тиквата Бай Хуй.
  Бай Хуя от Банкя си я „боцкаше“ най-редовно и както намери за добре.
  Още се говори за креватните умения на Куролюба – била много добра.Поемала го във всички дупки и хралупи без никакъв проблем, включително и в дупарата.
  Боко Тиквата я крепеше в bTV.По едно време обаче нещо развалиха „калимерата“ с Боко и съответно Куролюба изхвърча от bTV и остана без работа, стигайки до шофьорка на такси.
  Именно тогава Куролюба започна да плюе и храчи по своя бивш любовник и благодетел.Курвата си остава винаги курва!
  Той затова и никой мъж не я пожела и не я иска щото много добре я знае що за стока е.Остана си стара мома на 46 години, сама като кукувица!

 3. […] Това каза в интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков, цитиран от Narod.bg. […]

 4. БУЦИ казва

  ДО ПЪРВИЯ – ДОБРЕ Е ЧЕ НЕ ЗНАЕШ КАКЪВ ТЪП ЦЪРВУЛАН СИ ,ЧЕ ЩЕШЕ ВЕДНАГА ДА СИ ПОСЕГНЕШ,КРЕТАЙ ШУШЛЯК,КРЕТАЙ ТАМ В КИРЕЧА ТАМ И ЩЕ ПРИКЛЮЧИШ БЕЗСМИСЛЕНИЯ СИ ЖИВОТЕЦ

 5. […] Това каза в интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков, цитиран от Narod.bg. […]

 6. […] Това каза в интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков, цитиран от Narod.bg. […]

 7. […] Това каза в интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков, цитиран от Narod.bg. […]

 8. до Буци казва

  Мунчо, ти ли си, бре?Черепа ко прай, дава ли парички?

 9. […] Това каза в интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков, цитиран от Narod.bg. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.