Любовникът на Коце Ботокса го вкарва в затвора! Д-р Оскар разкри страшни измами – 70 млн. лева е грабежът в Александровска болница (заплашват изобличителя с мъст)

1 31 144

Любовник е на път да вкара в затвора карикатурният здравен министър на хунтата проф. Костадин Ангелов!

Един от най-добрите офталмолози, Лекар на годината през 2020-а и стара интимна тръпка на Коце Ботокса – д-р Александър Оскар, разказа страшни неща за безобразията в Александровска болница, която беше управлявана от интриганта Ангелов, преди да стана здравен министър.

Според шефа на Клиниката по очни болести измамите в най-старата болница у нас са за около 70 милиона лева!

На 26 април бях призован да подпиша 14 протокола от 14 непроведени заседания на Съвета на директорите. По никакъв начин не бях уведомяван за тях. Във всеки протокол има решения за изразходване на някаква сума пари, като общо за тези 14 протокола са около 30 млн. лв.

Това заяви пред бТВ доцентът, член на управителния съвет на Александровска болница и лекар на годината за 2020 г.

Доц. Оскар обясни, че сигналът му е изпратен до бившия здравен министър и негов екс любовник – Костадин Ангелов, както и до настоящия министър Стойчо Кацаров, за това как се управлява болницата.

„В моя сигнал никъде не говоря за финансови злоупотреби, а че болницата не се управлява съгласно устава. Считам, че има документна измама. Това, което ме разтревожи, е липсата на прозрачност и порочното управление на една от най-големите болници в страната. „, каза още той.

Лекарят заяви, че е помолил да бъде запознат с проекторешенията, но му е отговорено, че това няма как да стане и отново е бил приканен да подпише протоколите.

„Много ме обезпокои протокол от 29 декември 2020 г., според който съветът на директорите е одобрил предложение на зам.-директора на болницата за разход в размер на 2 187 000 лв., каза още той. В протокол от следващия месец има разход от 1 200 000 за консумативи, за 500 000 лева“, категоричен е доц. д-р Оскар.

По думите му управлението на болницата почива на Закона за лечебните заведения и Търговския закон, според който управлението се осъществява от Съвет на директорите, съставен от трима равнопоставени представители. „В моя случай аз съм представител на държавата. Моята държава е да съблюдавам интереса на болницата“, каза той.

Д-р Александър Оскар заяви още, че през изминалата година не е имал никаква информация за случващото се за оперативното управление на болницата и едва днес е получил годишния финансов отчет.

Реклама

„През март „сме обсъдили и приели“ годишния финансов отчет, а аз чак днес го виждам“, добави той.

От думите му стана ясно, че а последната финансова година дълговете са се увеличили с близо 6 млн. лв., а просрочията с 3 млн. лв. Доц. Оскар допълни и, че от година насам не е имало заседания на съвета на директорите заради пандемията от COVID-19.

Отговорът на хунтата не закъсня – проф. Борис Богов, близък приятел на д-р Коце Ботокса и негов наследник на шефския пост в болницата, веднага бе изпратен да даде интервю, за да отбие атаката на д-р Оскар.

Попитан да „каже истината” за тези 70 млн. лв., за които доцент Александър Оскар разкри, че са изхарчени неправомерно, Богов твърди, че това всъщност бил размерът на активите на болницата.

„Аз съм избран за изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска” в началото на октомври миналата година. Към момента на встъпването ми в длъжност задълженията на болницата към доставчиците (на лекарства, консумативи, услуги, ток, вода, парно и т. н.) възлизаха на 43 175 457 лв.

Днес тези задължения са 40 003 155 лв. Това са трайни задължения, които изплащаме всеки месец съобразно вътрешните правила на болницата към нашите най-големи кредитори – фирмите за доставка на лекарства, консумативи и т. н.

Останалите задължения, които се цитират в публичното пространство, са текущи задължения – за заплати, осигуровки, данъци, за отпуски, в тези суми влизат и средствата, които сме получили от Министерството на здравеопазването за капиталови разходи.

На новата „подадена топка” с въпроса защо доц. Оскар се разтревожи точно сега, Борис Богов отвръща:

Цялата тази атака, която в началото изглеждаше като преодолим спор и пропадане в комуникацията между нас, вече се превърна в грандиозно говорене и хвърляне на обвинения към мен лично, към другия член на съвета, към колегите дори.

Борис Богов не е доволен от разкритията на д-р Оскар

В петък се събрахме на Медицински съвет с всички началници на клиники в болницата, за да представим фактите – и двете страни.

Този традиционен за едно лечебно заведение начин на общуване и за решаване на проблеми беше определен от доц. Оскар като “другарски съд”.

Той каза, че е бил притискан да подписва протоколите от Съвета на директорите, че е преживял трудни дни на тормоз. Това категорично не отговаря на истината – и може да бъде доказано много лесно, убеден е поставеният от Коце Ботокса болничен шеф.

1 Коментар
  1. Хохохо и бутiлка ром! казва

    Тоя Александър Оскар се опитва да се измъкне, като натопи ментора си, като е толкова съвестен, защо е приел постовете и облагите, а не ги е отказал? А сега, когато менторът му залязва, изведнъж се сетил, че имало нарушения?
    Оооо,не на нас тия!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.