Бойко Рашков разкова спецслужбите на Баце: ДАНС подслушваше незаконно, Цацаров замете престъпленията, после го скриха в КПКОНПИ

2 6 567

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заслужава аплодисменти! Юристът и бивш шеф на Националната следствена служба направи на пух и прах Държавната агенция „Национална сигурност” по БНР. МВР министърът хвърли бомба с разкритието, че от ДАНС са подслушвали незаконно, а Сотир Цацаров като главен прокурор е замел престъпленията. Като благодарност пловдивчанинът бе „скрит” в КПКОНПИ.

Пред националното радио Рашков обяви, че вика премиерът Стефан Янев шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР Бойко Рашков. Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, каза Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора.

„ДАНС, която аз дълго време наричах агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора?!

Реклама

Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика“, заяви служебният министър.

От справка вчера стана известно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Разузнаване“. В платен и кратък отпуск и е председателят на Държавната агенция „Технически операции“ Цветан Китов. Единствено той се е отзовал на поканата в Министерския съвет, каза Рашков.

В ефира на Би Ти Ви вчера служебният вътрешен министър каза, че ще се наложат още смени на ръководни кадри в МВР. От прокуратурата отказаха коментар на думите на Рашков.

2 Коментара
 1. мара казва

  Е то значи имало за какво да си се страши БАЙ0НЯ от служебно правителство!!!!

 2. MM казва

  А съдиите, които заздравяват рекета на топлофикация, ако се сещате как на конвейр назначават експертизи без да са обсъдили допустимостта на иска – тях кой и кога ?
  При около 180000 дела за над 12 г. и 500 лева сега за двете експертизи – това са над
  70 милиона лева. Докато едни трябва да доказват откъде са парите за имоти – да не се окаже, че вещи лица не могат да обяснят къде са сумите, които са получили. Ще има играчка, плачка:)))
  70 милиона на колко вещи лица да разделим, за да си представите за какво иде реч.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.