Народът: Не искаме да измираме по улиците!

4 2 618

Поредната трагедия заради паркирал и заспал на пътя тираджия почерни България тази нощ. 18-годишно момиче и 22-годишен младеж загинаха на място при жестока катастрофа в Русе.

Инцидентът е станал малко след 4.30 ч. на бул.“България“ до бензиностанция „Лукойл“ в посока София.

Лек автомобил „БМВ“ се е ударил с висока скорост в задната част на молдовски ТИР, който е бил паркирал за почивка, а водачът му е спял, съобщи „Русе Медиа“. При сблъсъка част от автомобила буквално е влязъл под камиона и се е превърнал в купчина ламарини.

Narod.bg помества видеото с ужасяващите кадри на автомобила, който е попаднал под камиона:

Зад волана на леката кола е било момичето, което тази вечер е трябвало да празнува абитуриентския си бал, а до него е пътувал 22-годишният младеж, който по неофициална информация е имал рожден ден. И двамата са загинали на място при жестокия удар. 

Реклама

Наложи се екипи на пожарната да използват специализирана техника, за да извадят телата на двамата загинали от смачканата до неузнаваемост кола.

На местопроизшествието са изпратени екипи на полиция, пожарна и Спешна помощ. Извикани са и още линейки, когато са пристигнали близките на двете жертви, за да им окажат медицинска помощ заради шока.

Според роднините, момичето и младежът са се връщали към родното си село Тръстеник от бал.

Причините за катастрофата се изясняват. Водачът на тежкотоварния камион е тестван за алкохол и наркотици, а пробите му са показали нулеви стойности.Хората от пограничните градове се готвят за масови протести заради безспирните проблеми, причинявани от тирове, чиито шофьори заспиват на пътя.

За съжаление това не е изолиран случай. Narod.bg припомня и предишния трагичен случай от миналата есен край граничен пункт „Лесово“, когато в спрелия тежкотоварен камион се блъсна микробус с хора, пътуващи към Одрин. Вследствие на жестокия удар на място загинаха шофьорът на микробуса и двама пътници. Със средни телесни повреди бяха 12 от пътувалите в буса.

Жителите на пограничните градове готвят масови протести, след като от години са свидетели, а и потърпевши на редовни километрични опашки от товарни камиони по пътищата, изгорели газове и мръсотия, а нерядко плащат и с живота или здравето си заради тоталното безхаберие на бившите управляващи от ГЕРБ.

Въпреки че бившият министър-председател Бойко Борисов не пропускаше и ден, в който да не се бие в гърдите от гордост с магистралите и пътищата, които е построил, той не се погрижи за адекватни буферни паркинги, където шофьорите на ТИР-ове цивилизовано да спират.

4 Коментара
 1. Младен М. казва

  Лека им пръст на жертвите, голяма трагедия е станала.
  Но от статията , не може да се разбере, в какво точно се обвинява молдовеца, който е бил паркирал за почивка, а водачът му е спял?
  В какво точно се състои вината му? Че е спял ли или че е молдовец, или че е минавал през Русе?
  Явно водача на беемвето е заспал, за да не види цял ТИР и да се удари в него.

 2. stoyanov казва

  Ами тоя ТИР не е спрял в платното за движение.

 3. Пешехидец казва

  Виновна е узаконената КАРУЦАРСКА ВАКХАНАЛИЯ, наложена от главнио каруцар (на джипка), гавазин (на Тато), кочияш (на Симо), копой (на Тато), масажист и теляк (на Тато), каратист, риткотопковец, белотаджия, табладжия, пожарникар, партиец, шоп-сърбоман, …. на републиката БОКо (от турски БОК = екскремент, лaйнo)! Има ли книжка самоубилото се кокоше?! Пило ли е алкохол, наркотици, …..?! С каква висока скорост се е движило в 04:30 през нощта за да се забие в цял ТИР с БМВ-то на тато й (евентуално ГЕРБераст)?!

 4. Физика и динамика за начинаещи казва

  Ако на истина не искате да загивате по пътищата, просто спазвайте законите за движение, не употребявайте алкохол и други упойващи отрови и не кормувайте изморени, особено нощем. Ако абсолютно всичките водачи спазват законите за движение по пътищата и не превишават скороста на свойте ППС, произшествията ще са десетки пъти по-малко. Защото около 95% от всички произшествия се дължат на субективни грешки,а само 5% се дължат на обективни произшествия. Преди два дена една млада жена с някакъвбезукорно честен и почтен професор по усвояването на евроинвестициите, размаза двама невинни водачи на пътя до Микре. Такива произшествия стават почти всеки ден. Примерите са стотици. И винаги по вина на някой от участващите. Само ако случайно върху автомобила ви падне метеорит или самолет или заблуден албатрос, вината няма да е субективна, т.е. на водача, а ще е обективна.
  Този добронамерен съвет важи най-много за всички водачи на държавни возила, които се движат с неразрешена и неразумна скорост, считайки се, че са нещо много по-важно от обикновените водачи и са над законите.Има много случаи, когато се движат по средата на пътя с много надвишаваща законите скорост и принуждават насрещните автомобили да отбиват в канавките. Ползването на специални „сини“светлинни и звукови сигнали, не дава право на държавните возила, да нарушават законите и да тормозят невините граждани. Също така напоследък се нароиха много „чалга-водачи“, всякакви варианти на фукливи мутропитекантропски джигити, които се движат с несъобразена скорост, задминават и изперварват по абсолютно опасен начин, вярвайки, че са безсмъртни. То и на кино „героите“ често скачат и от 20-тия етаж, или се сблъскват челно един в друг с 100 км. в час.А после поизтупват си панталните и си продължават, но в реалния живот, нещата съвсем малко по-различни.
  Третият закон на Нютон гласи, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Което означава ,че ако се забиеш примерно директно в една гранитна скала със скорост 140 км. , скалата ще ‘откликне’ динамически на удара, като се „забие“ в теб със същата скорост, с която си я ударил, макар и да е статична. И общата кинетична маса, която ще размаже возилото ти, ще се равнава двойно на скороста на автомобила ти, т.е. ще се равнява на 280 км.!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.