ГОВОРИ ЕКСПЕРТ: Как се крадат 400 млн. лв. от пътя Ребърково – Люти Дол (милиметърът струва 30 лева + ГАЛЕРИЯ)

0 7 293

Това ще е дълъг пост. Искам да ви покажа нещо, олицетворяващо #пътищатаМу, построени в режим „усвояване“. Това е участъка от новостроящият се скоростен път Мездра – Ботевград, участъка Ребърково – Люти Дол, точно където се сменят лентите на движението.

Има една подпорна стена, изградена по технология, която не бях виждал до сега, а аз съм видял бая бетон през живота си. Но може би при цена от близо 20 МИЛИОНА лв. /км – само си го представете – по 20 000 лв. на всеки метър или по 20 лв. на всеки милиметър път!

(EDIT 12.05.2021 – Нещата стават още по-фрапантни – съгласно ето това: https://www.actualno.com/…/136-mln-leva-po-skypo-novijat…

Цената на тези 13.5 км е вече 333.7 МИЛИОНА лев без ДДС – с данъците 400 440 000 лева. Тоест, 1 км вече ще струва 29.662 МИЛИОНА лв./км с ДДС!), или 30 лева на милиметър, това е някаква свръх нова технология, де да знам. (EDIT 9.5.2021 – оказа се че технологията е Армонасип – армиран насип, дори не е бетонна стена).

Само знам, че този участък е пуснат в движение ноември 2020. И вече тази подпорна се обръща! Забележете колчетата на мантинелите как са вече с обратен наклон.

Реклама

Гледайки снимките виждам че веднъж вече е отливан бетон и е слаган дзифт за да запълнят фугата, но независимо от това процеса продължава –  фугата в момента е 3 пръста, след последните заливки. (EDIT 9.5.2021 – оказва се че фугата не пълнена с бетон дори, а с монтажна пяна!

Също така забележете по снимките вертикалните анкери които са наслагани пред мантинелата – очевидно строителя е напълно на ясно какво ще се случи и са ги сложили да държат конзолата да не падне в дерето) Моля приятелите ми със строително образование да ме светнат за тази технология за подпорната.

А който има контакт с медиите – мисля че това е сериозен материал за разследване. Защото скоро ще се срине, пак ще останем без път и някой пак ще ни обяснява че виновен е наклона на земната ос, невероятно сложната геологична обстановка и какви ли не други безумия, само за да се оправдаят как поне 15 от тези близо 20 МИЛИОНА лв./км не са отишли в строежа, а в нечии чекмеджета.

Edit 12.5.2021: някой спомена в коментарите, че фугите са пълнени с монтажна пяна – наистина е така – вижте последните снимки от днес. Сериозна технология, като за 30 000 000 лв./км.

Пост на експерта Димитър Петров във фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.