Крадене, крадене, крадене… 180 бона струва обновеният сайт на НС (ето как изчезнаха 170 000 лева)

2 4 083

180 000 лева е платил кабинетът на Бойко Борисов за ОБНОВЯВАНЕ на САЙТА на Народното събрание! Девизът на ГЕРБ „Работа, работа, работа” очевидно трябва да се чете като „Крадене, крадене, крадене”.

Реалната стойност на обновяването е не повече от 10 хиляди лева, при това ако е направено от топ специалисти на пазара за дигитални услуги.

Обикновен IT експерт ще свърши работата и за половината пари, т.е., 5 хиляди лева.

Но Баце е отчел 180 000 лева! Така излиза, че 170 бона са „хванали крака” само покрай сайт, който така или иначе посещават само репортерите.

Вижте какво написа по повода депутата Ивайло Мирчев:

Реклама

Платили сме 180 000 лв. с ДДС за обновяване на сайта на парламента. Бърз преглед показва неработещи функционалности, непреведени от английски съобщения, куп дребни детайли за доизчистване. Нищо ново за IT поръчка на държавата.

Борисов днес пак каза, че ще се дигитализираме. Ама мерси, г-н бивш премиер. Ако така ще ни дигитализирате, по-добре ние сами да се дигитализираме – хем ще е по-евтино, хем ще е по-качествено.

Този сайт на НС не струва 180 000 лв. Не струва и 50 000 лв. Недоумявам защо е нужно от всичко да се краде. Не разбирам защо като се взима толкова голяма сума поне работата не се свърши качествено?

Отговорът е, че тези хора толкова могат. Да, те могат да сменят думата асфалт с „дигитализация“, но това не помага на процеса, просто му слага фалшива рамка.

Вчера в парламента казах на хората в ГЕРБ, че крадат от Автомагистрали ЕАД и те се обидиха. Ами да, крадете. Правите го безогледно и арогантно. Време е това да спре, а злоупотребите на тази власт най-после да стигнат до прокуратурата и съда.

2 Коментара
  1. иванчо казва

    а вярно ли е че въпросният премиер е лежал в затвори в Чехия и Унгария за умишлени престъпления, вкл разпространение на наркотици и организирани кражби ?!!?

  2. майната казва

    Той това може – Да краде и насилва.Лежал е само 8 месеца в затвора Панкрац за крадене на коли.Генерал Гоцев го е покрил защото е трябвало тук да си долежава.БСП му е майката на СИК.Казват, че от другарчетата му не е останал никой, защото са свидетели на светлото минало на бившия ни премиер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.