Ето го служебния кабинет на Румен Радев

1 20 652

Служебният кабинет на президента Румен Радев е почти изяснен. Официално държавният глава ще обяви на кои експерти се е спрял утре, 11 май.

Засега е известно, че служебният премиер ще бъде мъж (уточнението беше направено от президента), като най-често се споменава името на секретаря на президента Румен Радев по сигурност и отбрана ген. Стефан Янев.

Реклама

Според Румен Радев очакванията към служебното правителство и неговите отговорности са огромни и е „въпрос на баланс да се намери най-добрият екип, който да се съчетае по оптимален начин, така че да изпълни тази трудна задача“. Очаква се назначеното от държавния глава правителство да започне работа на 12 май.

Неофициално се коментира, че за вицепремиер е канена бившият зам.-председател на БСП Деница Златева, която бе на същата позиция в първия служебен кабинет на Радев, но партийният лидер Корнелия Нинова преди дни обяви, че ръководството не е давало съгласие в служебното правителство да участват Деница Златева, Весела Лечева и Жельо Бойчев.

По непотвърдена информация в назначеното правителство може да участват и двама възпитаници на „Харвард“ – бившият икономически министър в служебния кабинет на Марин Райков – Асен Василев, и икономистът Кирил Петков.

1 Коментар
  1. Ваньо Костов, ДръгалеФци казва

    Какво разбрахме от прочетения „списък“ на предстоящите участници в служенбното правителство:
    Всички участващи ще са хора. Има много голяма, но все още непотвърдена вероятност в новия служебен кабинет да участват няколко мъже и няколко жени. Деница Златева е поканена, защото е много драматично важна за съдбата на България, но май няма да учасатва. Весела Лечева и Жельо Бойчев също няма да участват, макар и да са в списъка. Марин Райков също ще пропусне този път да се включи. Няма да участва със стопроцентова сигурност и най-подходящата и бих казал безсъмнено най- достойната и най-милеещата за България, политичка, за позицията мин.предесдател, госпожа Ренета Инджова. Със сигурност НЯМА да участват, (А обезателно ТРЯБВАШЕ), Илиан Василев, Николай Слатински, Румен Гечев, проф. Иво Христов, Стефан Солаков и мн. др. достойни и доказани експерти в различни свери.И последната сигурна новина е че мин. председател ще бъде с 100% сигурност или мъж или жена! Това е общо взето целия списък на предстоящите участващи в служенното правителство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.