21 безумия от парламента (играй белот с Бойко, ако искаш да си милионер)

1 4 405

21 детайла от второто заседание на Парламентарната комисия за проверка на управлението на Борисов

1. Явно всеки депутат със силен глас може да блокира дейността на Парламента или неговите Парламентарни комисии.

2. Явно всеки депутат с тромбон, вувузел или друго средство за издаване на шум може да блокира дейността на Парламента или неговите Парламентарни комисии.

3. Явно всеки посетител на Парламента може да заплашва изслушвано лице от Парламентарна комисия.

4. Явно всеки журналист може да крещи в самозабрава по Председател на Парламентарна комисия и да си взима думата, когато си поиска.

5. Явно няма нормални начини за справяне с нахални насилници.

6. Представете си само журналист да крещи по подобен начин на Председател на Сенатска комисия в САЩ. Какво ще му се случи и дали ще има въобще достъп повече до която и да е институция.

7. Явно някои депутати много се радват да имат удобни външни лица или журналисти, които с вербално насилие да бламират каквато и да е работа на Парламентарна комисия.

8. Нормалните културни депутати не можаха да противодействат на подобни практики.

9. Нормалните хора трудно противодействат на очевидно и нагло насилие. Било то само вербално.

Любомир Аламанов

10. Явно в Правилника на Парламента няма разгледан подобен казус и няма предвидени процедури. Може би трябва да се промени. Иначе скоро следващият Парламент ще заприлича на сблъсък на футболни агитки.

11. Нагла лъжа е, че депутатът е над всичко. Законът и правилата са над всичко. Даже и депутатите трябва да се съобразяват с тях.

12. Спазването на правилата е като спиране на червен светофар. Не е ограничаване на права, а е нормален начин много хора да живеят заедно като общност.

13. Илчовски не каза нищо по-различно от предишното изслушване. То и аз не знам какво щях да кажа, ако 30 депутати ми стояха зад гърба и ми крещяха как трябва да си меря приказките.

14. Отговарящият Ангелов каза повече уличаващи детайли в опит да се оневини. Мълчанието на прокуратурата става оглушително.

15. Стана ясно, че прокуратурата „държи на трупчета“ разследване срещу текущ депутат повече от 9 години. А после протестират защо се говори, че не си върши работата.

16. С поведението си Ударният отряд на ГЕРБ само остави внушението, че трябва да се запуши устата на изслушвания човек.

17. Министър Аврамова избяга от въпросите за Подпорна стена Алепу. С което направи смешни кметовете на Бургас и Стара Загора. Припомням, те лично протестираха срещу строежа.

18. Всички останали институции избягаха от явяване пред Парламентарна комисия. Това са представители и на МОСВ, и на РИОСВ, и на ДНСК, и на всички други, поканени от Парламентарната комисия.

Реклама

19. Практиката „в отпуска съм, затова не ме интересува какво ми говори нек‘в Парламент“ е изумително порочна и показва презрението на изпълнителната власт и чиновниците към принципите на парламентарната република.

20. Оказва се, че министър има право да се обърне по всяко време към депутатите без да бъде прекъсван и след това да си тръгне без да отговаря на въпроси. А депутатите нямат никакъв начин да накарат даже и дребен чиновник да се яви на изслушване.

21. Ако това е в Правилника на Парламента, може би е добре да се промени. Ако няма наказания за подобни простъпки, може би трябва да се сложат. Ние парламентарна република ли сме или чиновническа?

Силно се надявам някои разумни партии вече да работят по промени на Правилника за работа на Парламента.

Допълнение, само акцент:

Богат агробизнесмен: „Тия играха карти с Бойко, а я им се смеех. После ей тоя поръча плеймейтка за 5 бона на Бойко.“

Още по-богат бизнесмен, в отговор: „А пък аз играх карти с Бойко. И Бойко е мъж, имаме мъжка връзка, той може да си поръча за много повече от 5 бона, да не е нек‘в балък.“

Това е всичко, което трябва да знаете за богатите българи и с кого са играли карти през последните 12 години, за да станат такива.

И още едно допълнение: Епопеята „Депутати под строй бранят картоиграчи“ ще остане като тъжна епитафия на отминаващия режим.

Истински финал: Срам! Когато и да си тръгнат, все ще е късно.

Хубав ден!

#нитоденбезизслушване

#нитоденбезскандали

#нитоденбезотговорност

#искаменормалност

#21точки

Пост на пиар спеца Любомир Аламанов във фейсбук, заглавието е на Narod.bg

ВИЗИТКА:

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други.

Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията – 50 Game-Changers of PR for 2017. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018. През същата година най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го класира на второ място за PR Leader за целия свят в престижните Global Awards 2018.

В момента Любомир Аламанов е управляващ партньор в SiteMedia Consultancy – агенция за класически и иновативни комуникационни услуги.

1 Коментар
  1. Аз казва

    Много добър синтез на пълната вакханалия и бащинийска република, съотворена от ГРОБ на тази територия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.