Коя е плеймейтката, обслужила ББ за 5000 лв.? (видео, документи и разкрития)

1 18 844

Бизнесменът Светослав Илчовски, един от едрите земевладелци у нас, който разказа пред парламентарната Комисия по ревизията на крадливото управление на ГЕРБ, буквално взриви Народното събрание с брутални разкрития за живота на Баце и шайката му и предизвика невиждан екшън.

Илчовски обясни, че Мата Хари, която наснима милионите евро в спалнята на Борисов, е известна плеймейтка, на която спести името, защото е майка на едно дете. Според източник на Narod.bg, обаче, мадамата на повикване е с инициали С.В.

Фермерът разкри още, че през 2019 г. е бил изнудван от собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов – Пилето, който говорил от името на премиера Борисов и се явявал него ковчежник – помагал в изпирането на големите подкупи.

Бил е принуден да продава зърно на дружествата на „Градус“ под пазарната цена. Освен това човекът бил лично поканен на срещи с министър-председателя в бившата резиденция на Тодор Живков във „Витошко-Студена“. По време на срещите им премиерът му показвал клип „какво се случва с бизнесмени, които не са им подчинени.“

„На този клип се виждаше как издевателстват над Миню Стайков в ареста“, пише в сигнала. „Тогава се опитаха да ме принудят за двойно по-ниска цена с думите „какъв си ти да не си плащаш на държавата.“ Отказах им. Последва обаждане от министър Петя Аврамова с предупреждение да спра да купувам земя и със заплахата „ще те дам на нашите прокурори“.

Малко по-късно, твърди бизнесменът, било скалъпено обвинение срещу него пред районен съд Стара Загора за убийство срещу същия Иван Ангелов, което по думите му никога не се е случвало. Илчовски твърди, че е бил принуден да продаде фирмата си.

След това той се яви лично пред комисията и разказа още по-потресаващи неща.

Например – че известната „Мата Хари“, която Борисов обяви, че е спретнала компромата с кюлчетата злато и парите в спалнята му, била известна плеймейтка, майка на едно дете, на която било платено 5000 лв., за да „обслужи“ премиера.

„Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че 5000 лв. ѝ дали да обслужи премиера, а тя направила снимките“, заяви Илчовски.

Реклама

А самите кюлчета били дадени на премиера като подарък за един от неговите рождени дни от същия собственик на „Градус“ Иван Ангелов – Пилето, както и от известен минен бос.

„Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето – я гледай какво ми е донесъл“, казал Борисов. И така – едно малко и две големи – Иван Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера.

Бизнесменът обяви, че има клипове и документи, които доказвали твърденията му, но щял да ги изпрати по-късно на комисията.

Докато говореше, изведнъж в залата нахлу депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който вдигна бесен скандал. Той обяви, че не е бил поканен, че заседанието е било скрито от ГЕРБ и че това е фалшив свидетел.

Появиха се и още депутати от ГЕРБ, включително и Петя Аврамова, която обяви, че ще търси правата си по съдебен ред. Малко по-късно тя поиска да бъде повторено всичко, което е казано в нейно отсъствие. Бизнесменът го направи и обеща да представи разпечатка на телефонните си разговори.

Аврамова увери, че никога не е виждала този човек и че такива неща не са се случвали. Всички представители на ГЕРБ обявиха, че това е невероятна манипулация и че депутатите в комисията не са прокуратура и не могат да издават присъди.

Маноил Манов обяви, че документите били достъпни само на двама души в комисията, които щели да си ги занесат у дома и да ги ползват както искат. Той отбеляза, че няма съд, който ще приеме такива документи, представени от „вътрешен джоб, личен“. Попита и какво ще стане с този сигнал след 11 май, когато парламентът се разпуска.

Общо-взето, цялата защитна пледоария на депутите на ГЕРБ е проста: заседанието е незаконно, няма как тази информация да бъде проверена, това е фалшив свидетел, а останалите депутати в комисията извършват изключително голяма манипулация.

Манов продължи атаката като обяви, че иска да види кога ще дойде времето да се разследват и „черните каси на Мутри Вън“. Имало и документи внесени в комисията. Което е странно, защото комисията се занимава с управлението през последните 10 години, а „Изправи се! Мутри вън“ не са участвали в управлението през този период.

Тъй като виковете така и не спряха, Мая Манолова, която председателства комисията, обяви, че изслушването ще продължи в петък.

Видеото ТУК (екшънът е след 38-ата минута)

1 Коментар
  1. мара казва

    И сега БиБи и него ли ще го oнoждaт в затвора, по протокол както известният бизнесмен….
    Божеее, а дали Стъки и оня комсомолеца Гьорг като върли защитници нема да го отменят, като по млади дЪ*пе*та!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.