„Я да видиме“ как лъже Баце: Венецуела, снайперисти, убийства… Мутрата трепери от променения Изборен кодекс

5 5 112

Бойко Борисов и цялата крадлива шайка около него са в панически страх, че с променения Изборен кодекс купуването на тиквени избиратели ще е значително по-трудно. Оттук пък цялата мафиотска пирамида на ГЕРБ ще се срина и ситуацията става невъзможна за преглъщане – ще се стигне до обвинения, дела и присъди, което автоматично ще сложи край на мафиотската партия.

Това е и поводът Баце и сие да дадат цели две извънредни пресконференции вчера, страхът от неизбежния край ги е притиснал до стената. В този дух е и последният пост на Слави Трифонов, който коментира последните събития по върха на държавното управление и ролята на премиера от СИК.

Ето какво написа Трифонов:

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата. ГЕРБ и техните медийни слуги продължават да тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс е “грях, срамота, светотатство”.

Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер – хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?

Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на “новите варвари” (сред които явно сме и ние от “Има такъв народ”) за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.

Реклама

На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като “тежката артилерия на ГЕРБ”, й припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 г., а са обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.

Вчера, на втората пресконференция на ГЕРБ, Тома Биков, който навремето щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: “Не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови собствени усмотрения.”

Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени, така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: “Какво значи в един закон да напишеш “при възможност”? Значи, видеонаблюдение ще има “при възможност”. Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш – в този град и в тази секция ще има, в тази – няма да има? По какъв критерий? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати – тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите – тука, примерно, сложили видеонаблюдение.”

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст “при възможност” отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела .

Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за 43 милиона лева с ДДС. Дали са от Венецуела – да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите, свърши.

5 Коментара
 1. КОЛАРОВА казва

  СПРЕТЕ СА ВА ИБАХТЕ МУ МААТА НА ТОА ЧЕЛЯК ,ША ПРЕВЪРТИ ШАЙБАТА И ША ИЗТЪРВЕ РЕЗБАТА

 2. Мунчо прай шпакловки всякакви казва

  А как лъжат Мунчо Шпаклата и неговия солташак Славуца??

 3. Марек казва

  Иванчо охраната й пълнеше миризливата пурка на Деса в колата и се хвалеше Къде му скимне в цела Спфия
  Срам, батенце, охраните си я джавкаха здраво и се фалеа
  Поуитици, блат, поуитиканствуванв

 4. Ваньо Костов казва

  И Слави лъже доста яко. Защото се опитва да внушава на затъпялия електорат че има голяма промяна в положителна посока в избирателния кодекс. Единствената реална промяна и то във вреда на България е, че се свали лимита за броя на избирателните секции в Турция! Така и Слави спомогна да се даде „зелана“ светлина на ДПС да си органицира за следващите избори, неограничен брой, примерно 10,000 нови избирателни секции в Турция. Слави се прави на умряла лисица и допусна , отново за 11 път , да не се прочисти избирателния списък от „мъртви души“, които са между 400,000 и 750,000 ! Слави се отказа от нещо за което се бори с години, от мажориталрната система. Слави с НИЩО НЕ допринесе да се подобри с каквото и да е новия избирателен кодекс! Всичко си остава същото и независимо, какво дрънка Слави, все още всичко е в полза на ГЕРБ и ДПС .

 5. Марин Сървисез казва

  Интересно наистина, откъде ги измислят тези неща

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.