Narod.bg позна: Румен Радев прави служебен кабинет (БСП връща мандата)

5 2 544

Narod.bg отново позна: Румен Радев ще прави служебен кабинет, след БСП реши да върне мандата, който ще получи от президента на 5 май.

Новите субекти казаха, че няма да подкрепят мандат на БСП. Новите партии показаха политическа незрялост и липса на диалог. Всеки е срещу всеки. Не можаха да избягат от егото си и да се обединим около това, което ни събира. Това заяви председателката на БСП Корнелия Нинова, след като стана ясно, че БСП се отказва да прави правителство.

Правителство съставено от БСП макар и временно е невъзможно. На Националния съвет са били обсъдени 4 варианта, коментира още Нинова.

Първо, правим чисто партийно правителство на БСП. Няма да срещнем подкрепа, но показваме готовност. Беше отхвърлено.

Второ, правим експертно надпартийно правителство с ясна програма и започваме консултации с новите политически субекти. Знаейки предварително позицията им, че няма да правят правителство с БСП. Това също беше отхвърлено, защото крие рискове, на които отделихме дълго време за обсъждане.

Реклама

Такова правителство може да бъде подкрепено, въпреки публичните заявки, открито от ГЕРБ и задкулисно от ДПС, но това за нас е неприемливо. Няма как да борим модела, правейки това заедно с модела.

Третият вариант беше да вземем мандата и да почнем консултации, за да дадем време на парламента да вземе решение. Виждате в последните дни какви промени правят. Този парламент е некачествен. Нашите мерки бяха напълно отхвърлени.

Да, ние можехме да вземем мандата и да печелим време. Да правим опит да съставим правителство, което е обречено. Да си направим пиар, да покажем, че можем и имаме програма. Но вземането на мандат и губене на времето в опити постига една цел – продължава управлението на правителството на Борисов. Всеки загубен ден в опит за правителство означава че той остава на власт.

Другата възможност, която се избра с мнозинство от 108 човека, бе да върнем мандата, обясни Нинова.

„Това означава, че Радев ще поеме управлението на страната. Да продължим управлението на Борисов или да дадем управлението на президента Радев, избрахме него. Той е готов със служебен кабинет. Вярваме, че даваме шанс на качествен, професионален служебен кабинет, да преведе страната през кризата. Това беше окончателното решение. На 5-ти получаваме мандата и го връщаме. Отиваме на предсрочни избори“, допълни още Корнелия Нинова.

Тя заяви още, че до момента президента Радев не е водил преговори с никой от БСП за участие в служебния кабинет.

5 Коментара
 1. WC казва

  Да й сера фостата на импексовата дебела курабия!

 2. Жмудьо казва

  Да ти е сладко….лайноедец!!!!

 3. мара казва

  На Славе не му хареса подадената ръка от Нинова с която правеха 135 гласа от протеста и въобще никой не му харесва в това НС… сигур ще чака подкрепа и внос от странство или пък има предпочитание към останалите кандидати за власт… качествен избор…Тумбак войвода, Релсата Смеонов, Сидеров или ЧЕРЕПА и основно Аптекаря марешки….
  Абе иска 280 гласа от 240 възможни…..
  Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НАРОДЕ СПИШ ЛИ!!!!
  Май Дачков е прав… Славче е продукт на Доган и статуквото!!!!!
  http://skandalno.net/%d1%8f%d0%b2%d0%be%d1%80-%d0%b4%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%bf%d1%81-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%b4-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%be-186810/

 4. НАСКО казва

  Браво ,ти си на ход…..ЗАЕДНО СРЕЩУ МАФИЯТА

 5. НАСКО казва

  Смело НАПРЕД

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.