„Позитано” под пара: БСП гони Корнелия Нинова през септември

0 1 748

„Позитано” 20 е под пара – шефката на БСП Корнелия Нинова няма да успее да се размине с въпроса да лидерството и исканата й от редица членове оставка от поста след провала на парламентарните избори.

Наред с конференциите и събранията на социалистите, на които трябва да подкрепят решението на Националния съвет за подкрепа за втори мандат на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, поне 40% от организациите и съветите вече са в готовност да инициират заседание на 50-я конгрес, пише „Уикенд”.

На практика е възможно през есента Нинова да бъде отстранена като лидер на партията, намекнаха социалисти.

305 са общопартийните организации на БСП. В случай, че половината от тях – поне 152, решат да искат оставката й, биха могли да предизвикат конгреса чрез точка по устава на партията.

Реклама

Опозиционерите сред червените са на мнение, че в случай, че се спази хронограмата на ЦИК за номинациите за държавен глава, членовете на БСП ще се наложи да правят събрания през лятото.

Така през септември не е изключено Нинова да се изправи пред висшия орган на Столетницата, където със сигурност, по думите им, би била бламирана.

Неприятната ситуация се създава допълнително заради самия президентски вот. Бесепарите тълкуват, че отиде ли се към конгрес, той ще заседава непосредствено преди изборите.

 „Ясно е, че дори партията да подкрепи единодушно двойката Радев-Йотова за „Дондуков“ 2 и те спечелят изборите, това няма да се дължи на Нинова“, убедени са червените.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.