Как Слави работи за Бойко (двамата са като близнаци – мачовци, тарикати, гамени, преродени в супермени)

1 2 012

Преди седмица направих прогноза, че едно евентуално правителство с хоризонт от шест-седем месеца устройва всички парламентарни политически сили, всяка със своите приоритети и мурафети.

Естествено, не пропуснах да си вържа гащите с уговорката, че това е просто един тото-залог, който допуска голове в последните секунди и обръщане на знака във фиша. Както и да е, в началото на новата седмица „Руската рулетка“ май се върти в обратна посока и без патрон в „барабана“. Кой знае?

Шоу-програмата на Слави Трифонов върна мандата чрез блъф с Дамата в лицето на световната шампионска по шахмат Антоанета Стефанова и така ставките за служебен кабинет и скорошни избори скочиха.

Тоест, паднаха, тъй като букмейкърите по правило дават най-ниски коефициенти за най-вероятната развръзка, за да не изплащат прекалено много пари срещу минимален риск. Както онзи ден по повод вечното дерби между ЦСКА и „Левски“. И тъй като у нас непрекъснато се преплитат политика и спорт, предлагам да си поговорим за някои детайли, невидими на терена без намесата на така наречения ВАР – видео-асистент съдията. Този дигитален „Биг-Брадър“, коригиращ гафовете на свирките…

Хаджия, ама аджамия

Не знам дали прословутият Тошко е хаджия благодарение на родовите си корени или самият той е посещавал Божи гроб, но уж саркастичната му реплика срещу „умниците“, номинирали ИТН за патерица на ГЕРБ, подсказва всъщност какъв аджамия е баш сценаристът на Слави Трифонов.

Нали знаете, че аджамия означава неопитен, незрял, зелен. И тъй като съм доста по-стар от „Хаджи Тошко“, ще си позволя някои обобщения след толкова много волни изпълнения.

Ще започна с това, че невидимата далавера между ГЕРБ и ИТН се състои не в предоставянето на стадо „дежурни ББ-депутати“ в подкрепа на евентуален кабинет под егидата на Слави Трифонов, а точно в обратното. А именно – в отказа от мандата на втората по проценти парламентарна формация.

Точно чрез тази абдикация шоумените ачик налагат на обществото усещането, че от всяко „диванче“ не става премиерско кресло. Тоест, с Бойко лошо, ама без него – още по-лошо! Именно това е набиращата сила масова нагласа в момента, която без съмнение ще намери реализация при следващия вот.

Някой може да определи тази хипотеза като „конспиративна теория“, но всички ходове досега на Слави Трифонов и Ко сякаш са продиктувани от Бойко Борисов. И как иначе, след като уж толкова атрактивната, алтернативна платформа на Водещия и асистенти всъщност се оказва самодейна постановка с непрофесионални артисти.

Симпатични на първо четене, но изкуствени и нелепи при малко по-дълъг престой на сцената. Не е ли близо да акъла, че цялото несвързано бърборене на „тошковците“ от 4 април насам всъщност е идеална отвличаща маневра в полза на Началника?

Колкото повече телевизионните „революционери“ се мотаят с аматьорски изпълнения в такта на ръченицата, толкова повече Бойко и Харемът изглеждат като мъдри държавници.

Без значение от цялата им абсурдна и даже престъпна несъстоятелност. Добре, ама за толкова години във Властта „калинките“, „тулупите“ и ПКП са натрупали някаква административна рутина и лъскавина и затова сега стоят професионално на фона на аджамиите.

Почти като зализаните номенклатурни апаратчици на БКП непосредствено след 10 ноември 1989-та спрямо първичните елементи от СДС.

Ето защо ми се струва, че ИТН бута цялата работа към реставрация чрез чалгализация. Разбирай – към нов сезон на бойковизацията! Изкуствено дишане – уста в уста!

Помислете и вероятно ще се съгласите, че уравнението е лесно за решаване. От едната страна е управленският капацитет на новата Партия-държава, независимо от крещящата корупция и демагогия, а от другата е яловата говорилня на „протеста“.

А кога Слави бе на паветата? Защо неговата телевизия изключи камерите по едно време? И сега ли бе моментът играчите извън Статуквото да отварят темата за парите на депутатите и за „руската заплаха“ покрай доставчика на оръжие на украинските неонацисти Гебрев?! Автогол, та дрънка!

А най-опасно за моралното здраве на нацията е, че вече се усеща промяна в масовите нагласи в посока към андрешковския „балкански реализъм“: „герберите“ крадат, ама пускат от време на време по някоя троха, докато новите не могат да разделят на две магарета сламата…“.

Какво да се прави – политиката е изкуство на възможното, достъпното и попътното.

Реклама

Режисура за „Оскар“?

Не се наемам да съдя що за сценаристи са Тошко и колегите му, тъй като никога не съм жертвал вечерния футболен или баскетболен мач от Европа заради техните тв-седянки.

Просто и ясно – не съм ги гледал, но за сметка на това харесвам за автомобилна дискотека някои от „турбо-парчетата“ на талантливия певец Слави. От това, което съм чел знам, че Кулеков и Сиромахов са отлични литературни автори. Толкова. Друго е важното в случая…

Развитието на сюжета, не от днес или от вчера, ме принуждава да подхвърля еретичната хипотеза за наличието на многогодишна, задкулисна режисура, достойна за „Оскар“, „Златен глобус“, „Златна палма“ „Златна мечка“ и всички възможни награди в бранша на киното.

Слави Трифонов е огледален образ, макар и с различен сценичен профил, от Бойко Борисов. Момче от народа, мачо, тарикат, пич, народняк, гамен, прероден в супермен…

Толкова време Шоуменът уж бе жестока опозиция на Пожарникаря, ама нещо не му позволи да смачка Началника, когато той му кацна на диванчето преди две-три години. Забравил съм точната дата, но и аз, като целия народ, останах с впечатлението постфактум за домашен белот между авери. И ето, че сега доминото се затваря с „плочките“ Дилов, Вельов, Кирова и т.н. Да оставим обаче конкретните персонажи, които не са особено съществени.

Важното е, че с действията и бездействията си шарената компания „Има такъв народ” реабилитира ГЕРБ и внушава на „лошия човешки материал“, че си е похабил гласа в търсене на алтернатива, тъй като така или иначе без Бойко не става?!

Дойде моментът за апартамента, когато Слави излезе мощно на сцената, за да рестартира солото на Винету, докато му оседлава коня за следващите избори. А дали бе случайна вер(и)сията с „мъченика-милионер“ на Демокрацията от екрана, свалян и гонен от ефира заради щедро платено словоблудство?

Ето до каква масова деменция е докарана българската нация, уж допусната по географски причини в клуба на „белите държави“ от ЕС и НАТО. Не знам доколко са „бели“, но се питам как така се вълнуват от някакъв оръжеен аферист Гебрев, но не намират дума за съпричастност към изгорените живи от украинските свастики над 50 рускоезични, православни християни на кладата в Одеса на 2 май 2014-та?!

Същото е и по казусите със Сноудън, Асанж, Хашоги и т.н. Тоест, важни са не „ценностите“, а интересите на онези, които са ги приватизирали и монополизирали. А ние сме длъжни да подскачаме като клоуни на конци под диктовката на манекени като симпатичното Кате от Външно министерство, наследило хубавото Наде в обслужването на „началниците“ от Вашингтон и Брюксел.

Картите отдавна са на масата

Още преди две десетилетия задкулисните сценаристи и постановчици, претендиращи за „Оскар“, напипаха най-верния сюжет за контрол, обработка и източване на българите. Най-напред чрез „царя“, после чрез Пожарникаря, а сега и чрез Чалгаря, оказващ първа помощ на Огнебореца, заседнал в горяща, срутваща се сграда.

Картите отдавна са на масата. Номерата, които няма как да проработят в Чехия, Словакия или Унгария, тук минават като нож в масло. Очевидно не е все едно под чия корона е било „съжителството“ – под Османската или под Австрийската…

Впрочем, Слави Трифонов работи за Бойко Борисов не само чрез отказа да прави правителство анти-ГЕРБ, уж за да получи още по-сериозен резултат на задаващия се скоростен, предсрочен вот, защото не искал да бъде зависим от…

Статуквото! Мижи, да те лъжем! При следващото гласуване много нашенци от мълчаливото мнозинство, останали у дома на 4 април т.г, ще си пуснат хартийката за познатото, но приемливо Зло, а мнозина от потърсилите алтернатива ще теглят по една яка майна и ще предпочетат да се въздържат, вместо да подаряват гласа си за тоя що духа в кларинета край диванчето. Не бива да пропускаме и това, че социално-ментално-психологическият профил на електората на Бойко и Слави е почти идентичен.

Следата на фалшивата вражда, всъщност комбина, вече има давност. Съберете две и две и ще се убедите, че цялата пишман „революция“ на Слави и сие всъщност обслужва Бойко и Ко. След повече от десетилетие авторитарно-феодална Власт, жестока корупция, многохилядна

Чиновническа партия плюс Клиентела  „мажоритарната система“, при която първият получава всичко, ще обрече България на мутро-диктатура. Не случайно според алгоритмите на ИТН Шайката би имала абсолютно мнозинство след вота на 4 април т.г. И какво друго в най-корумпираната, най-бедната, най-бързо умиращата държава в Европа, намираща се вече на 112-то място по свобода на словото?

Същото се отнася и за партийната субсидия, която на практика не е необходима на Корпорация ГЕРБ, натрупала огромни пари по закон и в „Черната каса“. Ясно е, че бизнес Клиентелата връща ресто по „обществени поръчки“ и евро-проекти на Властта, а не на опозицията. И затова идеята за нулева или минимална ставка, лансирана от самодейците на Слави-бенд, работи за ГЕРБ и срещу нормалните партии.

Уви, дано да е „конспиративна теория“, защото в противен случай лошо ни се пише. Досега ни пускаха дребни подизпълнители ала АБВ, РБ, „патриоти“, „Воля“, Валерка и т.н., за да стигнем до Дългата патерица. За Възкресение на Бойко точно по Великден…

Георги Атанасов, специално за „Уикенд”

1 Коментар
  1. Петров казва

    Цялата борба с опростаченото и манипулирано население се води, кой да обере доверието на Вашингтон, кой да служи по-вярно на задокеанските ни господари, щото войната с Русия се изостря, а нашата територия е много удобна за война срещу Русия. Успоредно с това се разкриват базовите пороци на нацията, генетично заложени от векове, тъпота, подлост и продажност. Толкова ниски нива на разделение , на омраза и на липса на ориентация не сме стигали. Не срам, позор е характеристиката на политиците ни. Херо Мустафа се намира в страна на аборигени и индиянци. Днес тя декларира тържествено, че Щатите щели да ни пазят от Русия. Още малко и ще ни убедят, че слънцето изгрява от запад, щото продажността у нас е издигната в култ и национален позор. Искочиха и всички изявени копои, Плевналиев, Иво Инджев, Поптодорова и един куп други. За всичко е виновна разбира се Нинова, която си позволи даже да иска вноса на Спутник. Мрете сънародници, мрете като покорен добитък, природата не търпи празни пространства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.