Първо в Narod.bg: БСП връща мандата, Румен Радев закрива 45-ото НС и прави свой кабинет

4 6 488

БСП няма да състави правителство и ще върне мандата, който президентът Румен Радев ще връчи на партията на 5 май.

На свиканото съвместно заседание на Националния съвет на партията и на парламентарната група по-рано днес бе решено социалистите да кажат какво са решили в събота, 1 май, Деня на труда, след като по-рано днес президентът Румен Радев съобщи, че именно БСП ще получи мандат на 5 май.

Червеният пленум ще се събере след тържествения митинг-концерт, който социалистите организират в Борисовата градина за 1 май.

Според източници от „Позитано“ 20, обаче, преобладаващо мнозинство в ръководството на столетницата смята, че мандатът трябва да бъде върнат и така България да върви към предсрочни избори, като преди това Румен Радев закрие 45-ото НС.

Реклама

Когато социалистите върнат мандата, държавният глава ще обяви разпускането на Народното събрание, ще състави служебно правителство и ще обяви предсрочни избори. Те ще трябва да се състоят в края на юли или началото на август, ако се спази тримесечният срок.

Първите две политически сили в Народното събрание вече отказаха да направят кабинет.

ГЕРБ се примири след няколкодневни опити да се договори с останалите партии. Те обаче дори не пожелаха да седнат на масата на преговорите и така принудиха номинирания за премиер Даниел Митев да върне мандата.

„Има такъв народ“ на Слави Трифонов дори не си направи труда да предложи преговори за съставяне на кабинет, а направо се отказа.

Световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова, която беше номинирана за премиер от партията на Слави Трифонов, прие мандата и веднага го върна на държавния глава.

4 Коментара
  1. КОЛАРОВА казва

    офффф,дано не го таковат много буци,че ПКП ЩЕ СТРАДА

  2. Jane казва

    Mnogo umno reshenie. A, slujebnoto pravitelstvo e dlajno da napravi revizia i da bade bezkompromisno s dalaverite i izmamite na Boko i shaikata mu. Triabva da ima razvrazki, che na gerberite jivota da im se vidi cheren. Nujen e edin smel i chesten clujeben kabinet.

  3. […] Народ Какво мислиш за това? Click to rate this post! [Total: 0 Average: […]

  4. ИСТИНАТА казва

    ПИТАНЕ:А, ще има ли СМЕЛОСТ, на този конгрес да бъде ОБЯВЕН СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези, които ПОДМЕНИХА листата за Евровота, с което да приключи ОБНОВЛЕНИЕТО в „бсп“????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.