Ето я спойката ГЕРБ-ДПС: Десислава Танева даде нов мандат на горския на Доган – Бейзат Яхя, синът му стана депутат на хунтата

3 8 644

На 16 април затъналият до гуша в корупция земеделски министър Десислава Танева е издала поредица от заповеди, с които е „бетонирала“ на постовете им двама от членове на управителния съвет и оперативното ръководство на Североизточното държавно предприятие. С тях мястото си в управителния съвет за срок от още пет години запазва Бейзат Яхя.

До преди две години Бейзат Яхя беше най-силният човек на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Делиормана, но въпреки това не криеше близките си контакти с Бойко Борисов, посочва сайтът. При посещенията си в региона премиерът в оставка отсядаше винаги в любимото на властта ловно стопанство “Паламара”, управлявано на практика от Яхя и бе сред почетните гости по време на семейните му празници.

Реклама

В продължение на дълги години Бейзат Яхя беше начело на ДПС в ключовата за партията община Венец и два мандата беше председател на общинския съвет като представител на партията на Доган. След последните местни избори обаче беше изключен от движението и мигрира към ГЕРБ, пише „За истината”.

Сега синът на Бейзат Яхя, Илтер Бейзатов Садъков е депутат от ГЕРБ. Той беше включен на второ място в листата на партията в Шумен, въпреки съпротивата на местната структура.

Илтер Бейзатов направи и разгромяваща преференциална кампания, като спечели близо 7000 преференции. В региона имаше цели села, които гласуваха преференциално само за Бейзатов.

3 Коментара
  1. milcho казва

    няма бетонирани всяко начало има край така е с Герб а и с много други които си мечтаят да са незаменими

  2. караКачан казва

    На БОКо 90-годишния му вуйчо, пожарникарския генерал Войнов (брат на майка му на БОКо с кръвно родство с Иван Славков – Батето!), не са ли го бетонирали на държавна служба + генералска пенсия во век и веков?! Па и паметник в Пожарната да му направят – с материали от Държавния резерв!

  3. […] Ето я спойката ГЕРБ-ДПС: Десислава Танева даде нов манд… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.