Дипломат разкова Мая Манолова: Ти срам имаш ли? (от аферата „Костинброд” до омбудсман на ГЕРБ, демагогията на Сестра Галева)

2 2 925

Ако Корнелия Нинова внесе кабинет в парламента, тя няма да получи подкрепа нито от партията на Слави Трифонов, нито отИзправи се! Мутри вън!“, нито отДемократична България‘. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите…“ заяви Мая Манолова в тв интервю

Живеем във време разделно, в което всеки политик, иска или не, разкрива истинската си същност. Днес Мая Манолова показа лицето си на безскрупулен политик, готов да мине през трупове на съидейници и се прегърне с идейни противници.

Манолова си вярва, че е изпратена в парламента от гражданите. Това е първата й заблуда. Да й припомним: в първите дни на протестите гражданите гневно я гонеха от площадНезависимост“.

Но влизайки под кожата на Бабикян, Хаджигенов и Минеков, Мая се прилепи към протеста, на който до последния момент бе чуждо тяло. И Корнелия Нинова бе на площада, но в нито един момент нито един протестиращ не изрече и дума срещу нея.

Манолова или е с къса памет, или манипулира фактите по свой образ и подобие. На масовите софийски протести имаше три водещи лозунга: „Долу Борисов“, „Долу ГЕРБ“, „Долу Гешев“…

В нито един момент, от първия до последния ден на протестите, нито се появи, нито се чу лозунгът „Долу БСП“. Защото в „Триъгълника на властта“ (правителство, президентство, парламент) поне половината от хората бяха близки до БСП, което бе видимо за всички.

Ако някой се съмнява в казаното дотук, ще му помогнем с видеокадри от преките предавания на Българска свободна телевизия (БСвТв). И найважнотов първите няколко седмици тя бе единствената телевизия, която предаваше на живо протестите от 18.00 часа до полунощ. На петия ден от преките предавания общият брой зрители на БСвТв (в ефира, Фейсбук и социалните мрежи) премина 1 000 000!

Ако не бяха живите емисии на БСвТв, която работеше в почти денонощен режим, България нямаше да знае какъв протестен вулкан е изригнал в столицата и как властта се крепи само от кордоните полицаи и жандармеристи.

Апропо, „Отровното трио“ десетки пъти даваше интервюта на репортерите на единствената телевизия, която ги отразяваше. Телевизията на Слави Трифонов не само отсъстваше от площада в първите седмици, самият Трифонов не се появи нито веднъж сред гражданите.

Реклама

По това време Мая дори не смееше да се доближи до „Отровното трио“. Просто присъствието й до Бабикян, Хаджигенов и Минеков бе токсично за тях.

А и как да застанат до политик, който публично твърди (със странна самоирония го говори и днес), че е предложила Пеевски за шеф на ДАНС?

Как да я припознаят като протестър, след като без срам и свян измина пътя от разобличител на гербаджийската афераКостинброддо омбудсман наГЕРБ?

„Отровното трио“ са убедени десни политици. Но дори и те не атакуват с такава злост БСП и Корнелия Нинова, както го прави бившия член на БСП Мая Манолова.

Хаджигенов дори на два пъти обяви, че с БСП трябва да се говори и преговаря. Иначе как се демонтира мафиотски модел, граден в продължение на 11 години!

А само преди две години Манолова охотно прие подкрепата на БСП за кметския вот в София. Нещо повечеза да й помогне в битката срещу ГЕРБ, БСП не издигна свой кандидат за кмет на София.

От днес полемиката на Манолова с БСП ескалира във война, демаскираща образа й на последователен борец срещу статуквото. След като предпочита политическата реанимация на Борисов на извънредни избори, но не и съюз с БСП за демонтаж на модела „ГЕРБ“, Манолова е част от това статукво.

Днешното изявление на Мая Манолова срещу Корнелия Нинова е от името на Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Слави Трифонов и Христо Иванов. Или поне така изглежда.

Значи ли, че тя вече е техният говорител?

Точно тя!

Мая, срам имаш ли?

Пост на дипломата и журналист Велизар Енчев във фейсбук

2 Коментара
 1. Емил Стнаоев казва

  Тоя „Дипломат“ да си го навре от зад. Костинброд е и си остава явна Фалшификация на Бюлетини .И понеже няма Съд и Прокуратура няма и осъдени.

 2. Срам ли?! казва

  Къв срам, кви 5 лева?!Всичката тази сган няма срам!Галевици, дончевици, тикви, ристювци, славита, корнели, гоцета, догановци…Боклук до боклука!
  Всички ТЕ бяха зинали лакоми усти за пари и власт, ама сега никой не иска властта, никой не иска да прави правителство.Подхвърлят си отговорността като горещ картоф!
  Чудите си защо е така, защо всички тия уроди взеха да тръбят отбой?А уж искаха властта.
  Причината е една – предстои война.Трета световна.Срещу Русия.И всички гореизброени изроди са наясно какво има да става!
  Болните мозъци, световните кукловоди са подготвили нападението над Русия за времето между 20-ти и 30-ти юни 2021г, най-късно юли 2021г.
  На 22 юни 2021г. се навършват точно 80 години от хитлеристкото нахлуване в СССР.209 години от нападението на Наполеон над Русия и 155 години от края на фаталната за Русия Кримска война.
  Световните кукловоди много държат на символиката, особено на скритата символика.
  Нападението над Русия ще започне от територията на Триморието – прибалтийските републики, Полша, Украйна, Чехия, Румъния и България.Повтаря се едно към едно Хитлеровия план „Барбароса“ от 22 юни 1941г.
  Ето затова НИКОЙ от българските политици-миндили не иска да поеме отговорност за правителство.
  Защото това правителство ще го чака по-страшен Народен съд от онзи през 1945г!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.