Мутроландия: Слуга на Илия Павлов и „Мултигруп” стана шеф на най-големия военен завод в България

1 6 079

България си остава Мутроландия – слуга на Илия Павлов и „Мултигруп“ става председател на борда на директорите на ВМЗ в Сопот. Това съобщи пред медиите в Пловдив бившият вътрешен министър Румен Петков. Той обясни, че кадровата промяна се случва преди изтичането на мандата на сегашното ръководство и след обявен и проведен нов конкурс.

„Председател на борда става Иван Карабатаков, енергичен 64-65-годишен мъж, участвал в ръководството на две от фирмите на „Мултигруп“. Той вероятно за последен път е виждал оръжие, когато е бил в казармата“, коментира Петков.

Той съобщи още, че в новия съвет на директорите влизат и Кристина Стоянова, която е туроператор и Тихомир Иванов, който е в списъка на синдиците. Според него всичко това говори за готвена ликвидацията на ВМЗ и превръщането на предприятието в туристически обект, предвид професионалния профил на горепосочените.

Реклама

Петков изрази удивление от мълчанието на депутатите от Пловдив и областта по престъпните кадрови решения, както и на ръководството на община Сопот. Петков призова служебното правителство (формат, до който най-вероятно ще се стигне), да вземе отношение по тези назначения.

Това, за което АБВ ще настоява е да се приложи законовата техника така, както беше направено с Държавната консолидационна компания – две години преди изтичането на мандата, преструктуриране и нови назначения, обясни екс министърът на МВР.

„Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД е най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България. Първата копка на създадената през 1936 г. Държавна военна фабрика е направена на 9 юни – Спасов ден.

Благодарение на интелектуалния потенциал на научно-техническите кадри и на високата квалификация на изпълнителския персонал на фирмата през годините бяха усвоени редица специални и граждански изделия. „ВМЗ” EАД ще остане в историята като първото и единствено предприятие с най-високи държавни отличия.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    Че, КОЙ да стане, след като Мая ще „бори“ КОРУПЦИЯТА и ще „вкарва“ МУТРИТЕ зад РЕШЕТКИТЕ?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.