ГЕРБ се гаври: Мъжът на Севда ТВ се бетонира в „Булгартрансгаз” с 10 000 лева заплата

1 7 663

Гаврата на ГЕРБ продължава с поредни назначения на „калинки” на хунтата в най-богатите и щедри държавни фирми, докато новият парламент се бие в гърдите, че се бил отървал от мутрите на Мутрата.

След обявен без много шум конкурс в директорския борд на държавния газов оператор ”Булгартрансгаз” местата си запазват досегашния му директор Владимир Малинов и съпругът на пиарката на Баце Севдалина Арнаудова – Делян Димитров.

Според информация на Narod.bg заплата на връзкаря е колосалните 10 000 лева на месец.

Така се оказа, че пиарката, позната повече като Севда ТВ заради безкрайните видеоизлъчвания с простотиите на Бойко, използва всички корупционни благини, които й носи унизителната позиция да е пресаташе на Мутрата.

В управата на държавното дружество влиза един нов член – Дарина Колева, занимавала се с обществените поръчки по важни проекти на оператора – включително изграждането на газопровода „Турски поток“ на българска територия, съобщава mediapool.bg.

Кандидатите да управляват „Булгартрансгаз“ са имали 10 календарни дни да подадат документите си за участие в конкурса, който се провежда на два етапа – вторият е защита на концепция за развитието на газовия оператор.

Реклама

Желаещи да влязат в съвета са били Малинов, Димитров, Колева и Ромен Кишкин. Последният е отстранен от конкурса, тъй като не отговаря на изискването да има магистърска степен в една от следните професионални области: социални, стопански и правни науки, технически и хуманитарни науки, с направление икономика, финанси, счетоводство и контрол, право, енергетика, строителство, инженерство и други.

Така до защитата на концепция са допуснати точно трима кандидати, колкото са и обявените места в борда.

Надзорният съвет на „Булгартрансгаз“ също е с нов и е в процес на вписване в Търговския регистър. За него конкурсът е обявен на 12 април – почти седмица след парламентарните избори.

От стария двучленен състав остава Кирил Георгиев. Колегата му Владимир Митрушев си тръгва, а новите четирима в надзора са Делян Койнов, Снежана Йовкова-Маркова, Стефан Илиев и Николай Стефанов.

„Булгартрансгаз“ е поредното дружество от държавната енергетика, в което ГЕРБ бетонира свои хора след изборите. Ускорени бяха конкурсите за набиране на членове на директорските бордове в редица държавните предприятия.

Както стана известно, нови шефове с 5-годишен мандат има в БЕХ, АЕЦ “Козлодуй“ и „Минпроект“.

1 Коментар
  1. […] ГЕРБ се гаври: Мъжът на Севда ТВ се бетонира в „Булгарт… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.