Синът на кметицата на Каварна от ВМРО замесен в мелето над кмета гербер

0 5 438

Председателят на общината в Каварна Йордан Стоянов и ресторантьорът Илиян Събев скоро ще получат обвинения заради побоя, който хвърлиха над кмета от ГЕРБ на село Белгун Благомир Станев.

Разследването е към края си, обясняват запознати пред „Уикенд”. То се ръководи лично от шефа на окръжната прокуратура в Добрич Радостин Бухчев, понеже биячите имат влияние над местната полиция, в която много от служителите са назначени с протекциите на двамата насилници.

Да припомним, че кметът беше напердашен веднага след изборите, в 3 часа през нощта в офиса на ГЕРБ в Каварна. „Вината” на Благомир Станев е, че в селото му някои хора гласували за ДПС.

Тези дни магистратът Радостин Бухчев и шестима полицаи са направили очни ставки в Каварна, като Благомир Станев е посочил точно кой къде е стоял в клуба през онази нощ.

Преди дни той е бил опериран, като е поставен стент в сърцето му. Негови познати обясняват, че побоят се е отразил много зле върху него и скоро му предстои още една терапия.

Разследването сега изяснява участието в събитията на 17-годишния Илия, сина на кметицата на Каварна Елена Балтаджиева от ВМРО.

Какво е търсел по това време хлапакът в компанията на биячите, коментират сега в града. Хората се питат как кметицата и съпругът й са допуснали ученикът да се подвизава в 3 часа през нощта в клуба на ГЕРБ.

Тези дни Елена Балтаджиева и мъжът й са извикани в полицията в Добрич, за да присъстват на разпита на 17-годишния Илия, както изисква законът поради крехката му възраст. 

Кметът Благомир Станев пък е успял да извади всички необходими документи, че никога не е бил нито разследван, нито  подсъдим и дава под съд за клевета и обида председателя на общината Йордан Стоянов. Общинарят веднага след инцидента, за да се оневини, започва да тръби, че Благомир има криминално минало. Сега освен за шамарите и пролятата кръв, той ще отговаря и за тези измислици.

Реклама

Иначе Йордан Стоянов спаси кожата си на косъм, с гласовете на ГЕРБ и ВМРО, и един представител на някаква местна коалиция.

Кметицата Балтаджиева, докато тече заседанието на съветниците и се гласува искането за оставка на Стоянов, изчезва от града. Според мнозина тя се скрива и не участва в заседанието, за да не бъде питана какво е правил синът й Илия сред биячите. Преди да изчезне обаче, тя нарежда на верните си съветници да подкрепят Йордан Стоянов.

Пред общинарите той пък вместо да се извини, дръпва реч, че е невинна жертва. „През последните няколко дни се почувствах като в средновековието. Някой извика „Вещица!” и кладата беше готова” – заявява Стоянов пред съветниците и допълва, че майка му и дъщеря му се почувствали много засрамени, крили се в дома си, не смеели да си покажат носа на улицата заради обвиненията, че той е побойник.

„Вие мислите ли, че на господин Благомир Станев роднините не са се чувствали зле, след като са го видели? Добре ли са го приели? Няма как да отричате нещо, което се е случило във вашия офис. Не искам човек като Йордан Стоянов да представлява Общинския съвет на град Каварна” – обявили обаче на всеослушание един от местните парламентаристи. Въпреки това само с 1 глас Стоянов запазва поста си.

Неговата версия е, че Благомир не е идвал в клуба през нощта. Интересно къде ли е бил насинен тогава? Къде ли е изсипван пепелник върху главата му и палена хартия на врата му?

На записите на охранителните камери се вижда как Благомир влиза жив и здрав в клуба и излиза пребит. Записите са иззети от криминална полиция в Добрич, в изрядно състояние са, няма технически проблем, всичко се виждат, включително и номерата на колите на пакринга, казват източници от МВР.

На инфарктното заседание думата взема и бившата кметица на Каварна Нина Ставрева. Тя пита председателят Стоянов дали са й звънели по телефона, за да говори с Илиян Събев. Йордан Стоянов най-нагло заявява, че нищо не помни, след което общинарите  се разсмели от сърце. В крайна сметка Стоянов запазва поста си в общината, но губи уважението на града.

Бизнесменът Илиян Събев също се е разтичал през последните дни да си изготви алиби за онази нощ. Неговата версия била, че не се е подвизавал в Каварна, а бил в ресторант с приятели в  „Златни пясъци”.

Алибито му обаче издиша, понеже на охранителните камери са запечатили, че колата му е на паркинга, а се вижда и неговото присъствие там.

Освен това разговорът му с Нина Ставрева е факт, който се доказва от телефонната разпечатка. Покрай разследването се оказва, че Илиян Събев има и още едно дело за побой в Банско. По него е с мярка парична гаранция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.