Най-големият страх на Борисов се казва „Иван Гешев” (новите абсурди на Бойко)

2 19 641

Най-големият страх на Бойко Борисов е да не бъде сменен главният прокурор Иван Гешев. Да не го разследват, а има за какво, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да говорят, Гешев е избран от Борисов.

Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в парламента е да променят закона така, че да могат да сменят главния прокурор. Има дори за какво – има конкретни нарушения на закона, които могат да послужат за основание за това.

Това заяви журналистът Иван Бакалов в предаването (О)позиция.

Според него след изборите започваме бавно и мъчително излизаме от сянката на Борисов. „Ситуацията е малко като след свалянето на Тодор Живков, или свалянето на Саддам Хюсеин“, смята той.

Реклама

Бакалов посочи два абсурда от последните дни. Първият е, че Бойко Борисов първо е обявил кой ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер и кои ще са министрите, а едва след това е тръгнал да преговаря с останалите партии в парламента.

„Когато нямаш мнозинство в парламента и искаш да правиш правителство, трябва да преговаряш кой да е премиер и кои да са министри. Той поставя всички пред свършен факт. Това е демонстрация. Кой ще се съгласи Калин Вельов да стане министър на културата?“, коментира Бакалов.

Следващият абсурд е, че всички политически сили, които даже не се харесват помежду си, подкрепят правителство на „Има такъв народ“.

Така те искат да поставят Слави Трифонов в неудобното положение да прави кабинет. „Има такъв народ“ ще обере негативи, ако не състави правителство – всички демагогии на Борисов ще се излеят върху него“, смята Бакалов. Той се съмнява, че при нови избори през есента резултатът ще е коренно различен.

2 Коментара
 1. Stan казва

  Така наречените „Нови партии“ в Народното събрание – имам в предвид ИТН, „ДБ“, „Изправи се, Мутри Вътре“ не могат да надвият собственото си его!
  Трудно е да кажем, че са политически зряли, след като тотално отричат БСП!
  Аз мисля, че те отричат БСП защото БСП ги превъзхожда по проект за управленска програма, интелектуален капацитет и т.н.
  Освен това в Новите партии виждам много стари лица, т.н. нереализирали се „Демократи“, а именно – Христо Иванов, Мария Капон, Мартин Димитров и друуги, които реално са провалили се вече политици!
  Те по една или друга причина са били част от управлението или патерици ( съмишленици ) на ГЕРБ.
  Така, че тези хора не са в състояние да реализират нищо добро за България!
  В момента България се нуждае от правителство на обединението включващо ИТН, БСП, Изправи се Мутри Вън и ДБ.
  Такова правителство ще има солидно мнозинство в Народното Събрание!
  Така ще бъдат елиминирани ГЕРБ и ДПС, които от много години управляват негласно заедно!
  Това е най-доброто решение за България и Българския народ, в момента!
  Но, уви – повечето от Българските политици не разсъждават, а се интересуват единственно от собствения келепир!

 2. Дора Бурла казва

  Напълно подкрепям

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.