Кой е Румен Чолаков, спряганият като премиер на Слави? (внук на партизани и с връзки по върховете на БКП)

3 11 306

Кой, всъщност, е Румен Чолаков, спряган като премиерът, който ще излъчи партията „Има такъв народ” на Слави Трифонов?

Ето и кратката информация за родословието на „юпито“:

Дядо му е син на убитият партизанин от Батак Георги Чолаков. Дядото Румен Георгиев Чолаков – старши, родом от гр. Батак, е бивш български дипломат, агент на ДС с агентурно име „Митко“, впоследствие бизнесмен, починал през 2015.

Той е бил в близки отношения с Петър Младенов, Андрей Луканов и Димитър Станишев. Собственик на фирма КИМИ 1 ЕООД , ЕИК 130848727 с предмет на дейност дърводобив и обработка на дървен материал.

Реклама

Фирмата развива сериозен бизнес и през 2006 г. получава финансиране по европейска програма. Неговата съпруга Алевтина Николаевна Чолакова, бивша гражданка на СССР, прехвърля всички свои фирмени активи на сина им Георги Руменов Чолаков.

Румен Георгиев Чолаков – младши е син на Георги Руменов Чолаков, роден е в Ленинград, учил в Кеймбридж и понастоящем ръководи сдружение “Милениум”, създадено за подкрепа на кампанията на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН“ през 2016 г.

„Премиерът на Слави” бе кандидат за евродепутат през 2019 г., подкрепен от НДСВ и „Новото време.“

Както се казва – няма нищо случайно! И той като коминтерновският изтърсак Бойкикев, на когото родата не са били партизани, само защото през тези години са били в СеСеСеРе!!!

Ана Яначкова, публикация във фейсбук

3 Коментара
  1. Симеон Дончев казва

    То повече комунисти имало в другите партии отколкото в БСП.

  2. Стефан Николов казва

    Като е внук на партизанин , това не означава , че е глупав и неграмотен ! Може би се доближава до някой гербаджия , средна ръка.

  3. Бай Йух казва

    Авторката на текста е фейкова! Търсачката във Фейсбук не открива персона на име Ана Яначкона! Момчето е образовано за разлика от банкянската тиква.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.