Вижте как Бойко и Каракачанов опитаха да купят вота в Украйна (каква е ролята на тракториста-депутат Антон Кисе + ВИДЕО)

1 2 904

Бойко Борисов и Красимир Каракачанов са опитали да вкарат патерицата на ГЕРБ – „патриотите” от ВМРО, в 45-ия парламент със зверско купуване на гласове в Украйна, разкри Narod.bg.

Скандален случай на пазаруване на вот обаче е провален и планът на шайката пропаднал. Тук основен инструмент на хунтата е бесарабският българин Антон Кисе, бивш тракторист, който обаче 12 години прекарва като депутат, правейки се на загрижен за съдбата на нашите сънародници, които живеят в границите на днешна Украйна.

Антон Кисе (вляво), „патриотът“ Валери Симеонов и арестуваният шеф на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалмпиев

На 3 април 2021 г., ден преди вота, автобуси в Болград, неофициалната столица на бесарабските българи, и Измаил, и двата града в Одеска област, останаха празни и не влезнаха в изборния ден в България, макар и платени от скандално близкия до „войводите” и неведнъж заснеман до Бойко Борисов при неговите визити при Петро Порошенко бесарабин Антон Кисе, осветяван от медиите неведнъж в далавери с български паспорти съвместно с хора на Красимир Каракачанов.

Така ВМРО остана под чертата, дори за изненада на своите ръководители, а оттам и изграденото от Баце домино за пръв път не сработи – ГЕРБ шокиращо остана без вярната си патерица и достатъчно гласове в парламента, благодарение на което шайката полетя към пропастта с Бойко Борисов начело.

В Украйна се говори, че шампионският саблен удар в точния момент върху плетения повече от 20 години мафиотски възел е по силите, влиянието, знанието и възможностите само на един българин зад граница с желание за реванш и той не е нито Васил Божков, нито Цветан Василев.

Според източници на Narod.bg става въпрос за Мирослав Йончев, който е носител на титлите „Мистър България 2003”, Световен шампион по фитнес 2003, вице „Мистър Вселена 2003” и още много други.

Йончев беше арестуван през 2012 г. и обвинен от прокуратурата в сводничество. Прекара в ареста почти година. Всички обвинения срещу обаче пропаднаха и съдът до оневини. След което Йончев заведе дела срещу държавното обвинение заради незаконното му задържане от преди 9 години.

Мирослав Йончев заведе дела за незаконния си арест

От няколко години Мирослав Йончев живее основно в Украйна и има бизнес там. Явно културистът сериозно е решил да отмъсти на ГЕРБ за поръчковия му и тотално измислен арест от 2012 г.

Така, докато се готви за война с Русия, Украйна детронира ГЕРБ!

Кой е Антон Кисе?

Цели 12 години украинският депутат, близък до хунтата, умело се преструва на грижлив стопанин на Одеса и на благодетел за българската диаспора в Украйна.

Произходът на Антон Кисе му предоставя щастливия шанс да разиграва етническата карта на защитник на българските интереси, докато  урежда политическото и финансовото си битие.

Роден е на 10 октомври 1958 г. в село Ровное, Тарутински район на Одеска област. В този край през 1812 г. избягали крепостни селяни и руски старообрядници основават село Арса, около което възникват селища на преселници като Арса Немецкая (Владимировка) и Арса Болгарская (сега Ровное).

Антон Кисе завършва осми клас в Евгеновка и после учи в гимназията на съседното Бородино. Преди казармата работи като тракторист в местния совхоз.

След службата в Съветската армия е приет за студент във факултета по физическа култура на Одеския държавен педагогически университет. Завършва през 1983 г. с титлата „кандидат-майстор на спорта” по свободна борба.

Спортът се оказва единственият социален асансьор, който би могъл да изтегли младежа от селото в големия град. През 1983 г. Кисе започва работа като треньор по физическа култура в Иличовски район в Одеса.

През 1986 г. младият спортен ръководител вече е председател на Комитета по физкултура и спорт в Иличовския районен изпълнителен комитет. Избран е с помощта на първия секретар на Ленинския комсомол в Одеса Сергей Гриневецкий, който е връстник и земляк на Кисе.

Новата му длъжност се оказва златна мина, където пробивният борец свободен стил се сдушва със себеподобни индивиди, които ще разчистят пътя пред бъдещата му кариера.

През 90-те години на миналия век в бившия СССР (както и в България) яки момчета с анцузи от спортните школи в Одеса и земляци на Кисе от Тарутинския район се превръщат в доста настойчиви и успешни застрахователи като Бойко Борисов и СИК, които прилагат безотказната формула на борчетата: „Елате вие при нас, за да не дойдем ние при вас…”

Реклама

През 1990 г. Антон Кисе за първи път става депутат в Одеския градски съвет, а през 1994 г., когато Гриневецкий заема солиден пост в областния съвет, като на буксир изтегля и Кисе.

Още един свой човек дава рамо на младия кариерист да придобие академично звание. Сергей Кивалов, наричан „Кръстник на корупцията в правосъдната система”, го пробутва в Юридическия институт на Одеския университет, където Кисе получава диплома на юрист точно през 1996-1997 г., когато Кивалов е заместник-ректор по учебната дейност.

Цецка Цачева е щастлива да се ръкува с украинския Остап Бендер

Съвсем закономерно през 2003 г. изтъкнатият „юрист” д-р Кисе заема поста „заместник-губернатор” на Одеска област. Познайте кой е губернатор. Разбира се, Сергей Гриневецкий. А през 2004 г. Кисе печели предсрочните избори и става депутат във Върховната Рада от 136-и Одески избирателен район. Сещате ли се кой вече е председател на ЦИК (Централната избирателна комисия) на Украйна? Естествено, шуро-баджанакът Сергей Кивалов.

„Главният българин” в Украйна

Още в средата на 90-те години Антон Кисе се среща с първия президент на Асоциацията на българските национално-културни дружества и организации в Украйна Фьодор Петрович Каражеков, който търси помещение за Български културен център.

Първоначално Кисе не се интересува от българските проблеми, но след като Каражеков получава подкрепа лично от президента на Украйна Леонид Кучма, който нарежда старинна сграда на ул. „Адмирал Жуков” в Одеса спешно да бъде подготвена и предадена като български културен център, Кисе веднага надушва келепира.

Скоро „видният радетел” за украинско-българско приятелство Антон Кисе започва често да гостува в своята прародина, да търси и да участва в срещи с български министри, депутати и общественици, да получава и да разпределя финансови средства, изпращани от България за българите в Украйна.

Сред първите му завоевания се нарежда българският паспорт, получен през 2001 г.

С него украинският депутат Антон Кисе получава двойно гражданство, въпреки действащите украински закони.

Според адресната си регистрация г-н Кисе живее на ул. „Юрий Гагарин” 47 в София. Вероятно съвсем „случайно” на същия адрес се подвизава и офис на една от тайните служби на българската държава.

Също „случайно” през този период (2011-2012 г.) привърженици на Кисе започват да агитират бесарабските българи да кандидатстват за български паспорти, с което се опитват да създадат още един сепаратистки район след Донецк и Луганск.

При визитите в България Антон Кисе работи предимно за икономическите си интереси. Още през 2009 г. за негова изненада е публикувана имуществената му декларация, от която става ясно, че „безкористната” дейност на попрището на украинско-българското приятелство е донесла на г-н Кисе собственост на 6 (шест) „жилища за гости” в известен български курортен и ски център.

Общата площ на луксозните жилища достига 350 кв. м, а цената им възлиза на 3,5 млн. евро.

Синът му Генадий Кисе става известен в Украйна след пиянски скандал със сексуален оттенък. Порядъчно пийнал, младият помощник-прокурор нанася жесток побой на г-ца Елена Колесниченко, с която живее на съпружески начала. Младата дама спешно е откарана в болница с множество травми и с… откачени бъбреци. Без да се е подготвяла за донорска операция.

Подобно на редица български „народни избраници” украинският депутат Кисе притежава 6 жилища с обща площ над 1 000 кв. м (плюс два апартамента на жена му), 5,8 декара земя, катер (не ракетен), автомобил «Порше Кайен» и 23 млн. гривена, внесени като уставен капитал на притежаваните от депутата фирми. Запознати с финансовите операции и с размаха на пан Кисе смятат, че изброените придобивки са само една седма, тоест, видимата част от реалния имуществен айсберг на А. Кисе.

През 2014 г., когато на украинските площади пламва Евромайданът, Антон Кисе живее в хаотични припадъци. Първите му пориви са да призове властта да бъде „по-твърда” с нарушителите на реда. На 19 февруари 2014-а в Одеса започва паметното сражение между местния Майдан и антимайдана, в който се включват „титушки” (силоваци) на Антон Кисе.

След пожара и жертвите срещу депутата започва съдебно дирене, в което са задействани близо 150 служители от одеската прокуратура и МВР, но „народният избраник” за пореден път се измъква сух от водата и не понася отговорност за провокациите и жертвите на 2 май 2014-а в Дома на профсъюзите в Одеса. (виж видеото)

В момента асоциацията „Антон Кисе” поддържа някакви контакти само с българи в Одеса и в родното място на депутата. Българската общност в Западна Украйна, във Лвов и Черновци, не ще и да чуе за селския барон Антон Кисе.

Ето това представлява приятелят на Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, чрез който управляващата доскоро шайка се опитала да вкара гласоподаватели от Украйна.

Опитът обаче е провален и ГЕРБ полетя в бездната, където вече я чака друга партия на задкулисието – ВМРО.

1 Коментар
  1. 123 казва

    Тоя колхозен професионален „българин“ като му спрат парите от българския бюджет, украинец или руснак ще се пише?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.