Цяло село в Делормана гласува под строй за сина на лесничея на Бойко

2 3 610

Докато на брифинг Бойко Борисов пламенно се кълне, че ГЕРБ няма нищо общо с ДПС, на светло излезе поредно преливане на гласове от едната партия в другата, видя Narod.bg. Цяло село в Делиормана гласува с преференции за един кандидат на парламентарните избори. От 401 гласа за ГЕРБ в с. Вълнари 400 са за втория в листата Илтер Бейзатов, съобщи Дневник.

Той е син на небезизвестния бивш ДПС активист и шеф на ловно стопанство „Паламара“ Бейзат Яхя. (За любимото стопанство на Бойко Борисов Narod.bg нееднократно писа)

Машинации в Narod.bg: Лесничеят на Бойко – Бейзат Яха, дерибейства в Шумен, ГЕРБ пита ДПС за всяко назначение

Реклама

„Стопанството е любимо на премиера Борисов“, така започва материалът в предаването „Алтернативата“ на TV1. Доскоро радващ се на доверието на Ахмед Доган, Яхя е бивш лидер на ДПС в региона и председател на общинския съвет в с.Венец. Неговият син е бил номиниран за кмет на Венец, но централата на ДПС не одобрява неговата кандидатура. Настъпва разрив, баща и син са изключени от ДПС и мигрират към ГЕРБ.

„Доскорошните активисти на ДПС в региона в момента са най-голямата сила в ГЕРБ“, разказва шуменската журналистка Дияна Желязкова. „От общо 11 хил. преференции за ГЕРБ в областта, близо 7000 са за Бейзатов. За малко да измести водача на листата министъра на образованието Красимир Вълчев. Цели села са гласували преференциално за него“, обяснява разследващата журналистка. Случаят е сходен с този на Стефан Апостолов в Благоевград. В крайна сметка Вълчев и Бейзатов са избрани за депутати.

Желязкова прави серия от материали за това кой кой е в сайтовете „Радиан“ и „За истината“. След тях самата тя става обект на материал, в който се твърди, че е изнудвала невинни бизнесмени от Делиормана.

2 Коментара
  1. JJ казва

    Фирмата на Бейзат Яхя и данните за оборот и печалба за последните 10 години, както и свързани лица:
    http://yox.bg/държавно-предприятие-кабиюк

  2. 1 казва

    1

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.