Иван Бакалов: Бойко е в изолация, новото НС може да освободи Иван Гешев

1 5 465

Новият парламент може да направи промени в Изборния кодекс, но може и да постигне прокурорско мнозинство – да поправи Закона за съдебната власт и да стигне до освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Това коментира пред Българското национално радио журналистът Иван Бакалов. По думите му това е една от целите на „Изправи се! Мутри, вън!“, която може да срещне разбиране от други партии.

Според него това може да доведе до много промени, независимо дали ще се състави правителство, ако се направи, преди да се разпусне парламентът.

Бакалов коментира и възможностите за излъчване на министерски съвет от 45-ото Народно събрание.

„Бойко Борисов е в положение на изолация, сам се постави в нея, това не е изолация срещу ГЕРБ, те сами стигнаха до там“.

Реклама

Според него заявката на ГЕРБ да предложат правителство е „поправяне на грешката от 2013-а година“, когато спечелиха изборите, но върнаха мандата за съставяне на кабинет.

Журналистът коментира тезата на премиера и лидер на ГЕРБ, че не можем да си позволим разходи за нови избори, като предложи да се оттегли:

„Като не можеш да си позволиш, оттегли се! В Западна Европа много хора като него, които са били три мандата, се оттеглят. Особено след всички корупционни скандали е задължително да се оттегли“.

Бакалов подчерта, че аритметиката показва, че сборът от ГЕРБ и „Има такъв народ“ е по-голям от 50% от депутатите в 45-ия парламент, всички други варианти ще включват поне три формации:

„Има политика, но има и аритметика. Едното може да изключи другото“.

1 Коментар
  1. Иван казва

    Иване, искам да ти се изсера в миризливата уста, поне да мирише на истински лайна

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.