ВЪЗМЕЗДИЕ: Герберастът, шеф на ОбС-Каварна, е пътник след побоя над кмета от ГЕРБ (ВИЖТЕ ЗАЩО)

2 7 904

Общинските съветници в Каварна искат предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на ОбС – гербераста Йордан Стоянов.

Благомир Станев

Причината е в обвиненията срещу него за участие в побоя над кмета на село Белгун Благомир Станев от ГЕРБ в нощта на парламентарните избори. В мотивите си съветниците заявяват и че разпасалият се гербаджия системно не изпълнява задълженията си и уронва престижа на институцията, която представлява. 

Във входираната докладна записка се посочва, че председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов си позволява да променя текстове на проекти, без предварително те да са минали за обсъждане в комисии, както и че нарушава комуникацията между общинските съветници и администрацията.

Докладната записка за предсрочното прекратяване на правомощията на Йордан Стоянов ще бъде разгледана на следващото заседание, което според Закона за местното самоуправление и администрация трябва да бъде свикано в седемдневен срок.

Съветниците излизат и с декларация относно замесването на името и длъжността на Стоянов в случая с пребития кмет на с. Белгун, като остро осъждат подобен акт на насилие и твърдо се разграничават от извършването на подобна жестокост. 

Прокуратурата вече подхвана гаврата с Благомир Станев. Побоят над селския управник станал в нощта след изборите за нов парламент – в ранните часове на 5 април. Местната полиция проверява подадена жалба от потърпевшия и още петима. Станев бил обвиняван, че като издигнат и подкрепен от ГЕРБ не контролирал вота, а резултатите са незадоволителни за партията. Кметът твърди, че е бил принуден да подаде заявление за напускане на партията.

Реклама

В жалбата пише, че на 5 април около 4 часа сутринта в офиса на ПП ГЕРБ в Каварна кметът на селото Благомир Станев бил пребит в присъствието на председателя на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов. Според кмета подстрекател на побоя бил именно повярвалият си общински шеф от ГЕРБ.

Благомир Станев е кмет на село Белгун от 2019 г., издигнат от коалицията ГЕРБ/СДС. Часове след края на парламентарните избори бил събуден от двама души в дома му, които го повикали да отиде с тях в офиса на ГЕРБ в Каварна, за да отпразнуват победата.

„Поканиха ме да седна на един от диваните и започнаха веднага да ме удрят заради резултатите”, разказва Станев.

Първоначално Благомир Станев решил да си замълчи за случая, но после разбрал, че не е единственият малтретиран и подал жалба до прокуратурата.

Освен настоящия кмет, позвъняване от председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов в ранните часове на 5 април получила и бившият кмет и настоящ общински съветник Нина Ставрева. По думите ѝ, на нея ѝ е било препоръчано да мине в редиците на ГЕРБ, за да се прекратят делата срещу нея.

Позвъняване е имало в същата нощ и на друг от общинските съветници в Каварна Красимир Кръстев, който обаче не вдига заради късния час.

2 Коментара
  1. Еркю Поаров Джуниър казва

    Една ‘загадка’ ме впечатли, от снимките свързани с тези няколко ‘слепени’ в един 4 линка с текст и снимки.
    Дали направи на някой впечатление, че на този кмета на село Белгун, Благомир Станев от ГЕРБ, на първата снимка с него, ‘синката’ му е под ДЯСНОТО око, а на втората му снимка малко по- надолу, прекрасно се вижда , че и ‘синката’ и другите двва по-леки белези от побой са си „разменили“ местата. И ‘синката’ му, на втората снимка вече се е ПРЕМЕСТИЛА под лявото му око?!? Та се питам, не че съм фен на ГЕРБ, нищо лично, аз милея само за за истината.Това да не е някакъв много ‘майсторски’ фотошоп или професионален грим?

  2. бай Иван казва

    Еркю, направи си селфи с предната камера на телефона и виж как ще излезе, а след това направи със задната. Не е далеч от акъла, да се сетиш…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.