НОВ ЗАЛП: Covid-19 е икономическо и политическо оръжие, да изринем НОЩ

1 1 651

Заедно с политическата власт у нас, трябва да се смени и медицинската, която отговаря за борбата с коронавируса. Такова мнение изрази пред Дарик инфекционистът доцент Атанас Мангъров. Според него щабът би следвало да се оглавява от епидемиолог. Той е скептичен, че ще има подобна промяна на база на отношението към Ковид-19 на партиите, които влизат в Народното събрание.

„В „Има такъв народ“ няма лекари, които да подкрепят тези мерки. Там е проф. Андрей Чорбанов, който е имунолог, биолог и човек на науката. Той има доста правилно отношение към това, което се случва, но не му е работа. В „Демократична България“ има пък привърженици на радикалните рестрикции“, каза той.

По думите му новият министър-председател трябва да премери как се води борбата срещу коронавируса и е съвсем възможно той да сервира още от същото.

Реклама

Доцент Мангъров обяви, че има резерви срещу ваксината на Астра Зенека заради случаите на тромбози. За него при нормални обстоятелства тази ваксина нямало да бъде одобрена.

Той припомни тезата си, че всички желаещи да се имунизират участват в третата фаза на изпитване на всичките одобрени ваксини. Доцент Мангъров разказа, че има пациенти, които са ваксинирани и боледуват като всички останали.

За него е важно да се ваксинират хората с хронични заболявания и рисковите след консултация с наблюдаващия ги лекар.

1 Коментар
  1. Парамата Коля казва

    Акде стига си се самопредлагал!
    Не стана с АБВ, сега къде ша пробваш пак да се представяш за велик

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.