НАЧАЛОТО НА КРАЯ: Пламен Нунев заряза ГЕРБ (какво се случва в хунтата?)

0 33 423

Началото на края за ГЕРБ вече е дадено. Докато Баце анонсира, че 11 май ще чисти кочината на мафиотската си партия, един от главните манипулатори – русчуклията Плавен Нунев, побърза да избяга.

„Още на 8 април след изборите подадох оставка за освобождаване като член на Изпълнителната комисия и областен координатор на ГЕРБ за Русе”, заяви за „Русе Медиа” депутатът Пламен Нунев.

Мотивите са свързани с двете загуби на последните избори – на местния вот ГЕРБ отстъпи кметското място в Русе на БСП, въпреки че спечели шест от осемте общини в областта, а на отминалите парламентарни избори „Има такъв народ“ измъкна победата само със 111 гласа.

Реклама

Пламен Нунев е депутат от 2009 г, а как от полицейската канцелария седна в креслото на Народното събрание е друг въпрос, част от кадровата политика на ГЕРБ. Запознати с кариерата му на началник на РЗ „Полиция” споделят, че след негово нареждане за незаконосъобразни действия към лице е сигнализирана Варненската военно-окръжна прокуратура, а прокурорът Пламен Иванов лично идвал в Русе, за да извърши проверка.

Какво се е случило с преписката не е известно, но скоро след това Нунев напуска редовете на МВР и завинаги остава в тежки отношения с тогавашния си началник, покойния вече ген. Ваньо Танов, тогава шеф на ОД на МВР-Русе. Между тях никога не настъпи помирение, още повече след неочакваната загуба в местните избори през 2007 г, когато кандидат на ГЕРБ с областен координатор Нунев бе Ваньо Танов, а срещу него застана червеният Божидар Йотов. Говори се, че за Генерала това било удар по честта, но…

Казват, че поради обидно слаби ораторски качества, на Нунев било забранено да се изказва от трибуната на парламента. Неговата стихия бил „тихия фронт“ – лобизма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.