ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепят кабинет на Слави, какво следва?

1 2 028

Какво следва оттук насетне, след като старите мадам в политическия ни бардак – ГЕРБ, БСП и ДПС, подкрепиха евентуално правителство на Слави Трифонов?

Последната новина е, че в партия „Има такъв народ“ май се готвят за предсрочни избори, при това много скоро. За това говорят събитията от последните часове в редовете на формацията, която завърши на второ място в парламентарните избори.

Всички компрометирани вече играчи се надяват Слави Трифонов да направи кабинет. В подкрепа на негово правителство се обявиха вече ГЕРБ, БСП и ДПС. Слави Трифонов и обкръжението му обаче са на мнение, че е по–добре да се отиде на нови избори, вместо едно правителство да се крепи на крехко и нестабилно мнозинство.

Съвсем изненадващо, експертът по сигурност и преподавател в Нов български университет Николай Радулов, за когото се говори, че е гласен за нов вътрешен министър, обяви, че се отказва от депутатското си място.

Реклама

По-късно Радулов се изпусна в медиите, че новият парламент няма да се занимава с друго освен с нов изборен кодекс. „Това не е тема, в която аз съм силен“, мотивира отказа си Радулов.

Ако тезата на Радулов е вярна, това означава, че в партията „Има такъв народ“ вече са готови със сценария за работата на парламента, в който шест партии трудно ще се разберат да направят правителство.

Той включва изработване и гласуване на нов изборен кодекс, а след това обявяване на предсрочни избори. Със сигурност хората на Слави ще се опитат да наложат в кодекса изцяло мажоритарни избори, както и увеличаване на секциите в чужбина.

Най-вероятно те ще бъдат подкрепени от „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Ако предложенията бъдат подкрепени от БСП и ДПС, то тогава следващите избори ще бъдат проведени при напълно нови правила. Хората на Христо Иванов пък ще предложат да има и електронно гласуване.

1 Коментар
  1. BOGDANOV казва

    NEDOUMYAVAM,CHE “VSICHKI PARTII „<V IZBORNATA KAMPANIYA''ISKAHA PROMYNA NA MODELA BORISOV',REZULTATAT "SLED BEZBROII maschinazii'V POLZA NA GERB i DPS',.SE POLUCHI''GERB'',SPECHELI,nezavisimo ''POKAZANITE SGRESCHENI BYULETINI' NERABOTESTITE MASCHINI,POPRAVYANI DONEVAZMOJNOST DA SE ''chetat protokoli.''????NE,IZLKYUCHVAM ""ZIGANSKITE KUPEI GLASOVE< POKAZANI PO_TELEVIZIITE.?? REZIL!!!!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.