Пак измама от ВМРО: 30 000 македонци записани в район „Средец” за вота (ченге, братовчед на жената на Каракачанов, в центъра на далаверата)

0 7 221

Близо 30 хил. македонци, които имат български паспорти, трябваше да гласуват в изборната секция в училището, което се намира на метри от сградата на МВР в столицата. Никой от тези новоизлюпени българи обаче не се е появил на 4 април, въпреки че по конституция те имат право да избират депутати, пише в последния си брой в. „Уикенд”.

Адресът в България на тези нароили се наши сънародници е ул. „Леге” 6. Да, точно така, това е кметството на столичния район „Средец” и според закона на този адрес се записват побългарени чужденци, които нямат постоянен дом в страната. Без постоянен адрес обаче те не могат да вземат български документи, а така със служебния на „Леге” 6 е отворена широко врата за регистриране на всякакви „бездомници”.

Броят на македонците, записани на „Леге” 6 напоследък е скочил с още около 4000 души от Северна Македония. Причината е, че досега те са записани, че уж живеят в благоевградското село Рилци.

Справка, направена от местното кметство показва, че новите българи са харесали особено ул. „Васил Левски” и на различни номера от нея, които всъщност са празни терени, са записани от по 107 души нагоре. Най-много – 459 от тези граждани „живеят” на номер 41 на тази улица, въпреки че няма такъв адрес.

В навечерието на парламентарните избори кметът на Благоевград Румен Томов с три заповед наложи подобни „обитатели” из селата в района да бъдат заличени, понеже се водят на адреси, които не съществуват. Местните хора, които са 739 души, са много доволни, понеже като се прочистят регистрите от тези „мъртви души”, ще паднат и местните данъци и такси в Рилци, което ще се стопи с над 4000 души.

В близкото село Бяло поле пък се водят над 9200 души, докато реалните обитатели са едва 570.

Такива адресни абсурди има и в Кюстендил, а също и в София, навсякъде където е пуснала пипала паспортната мафия. Специално за Благоевград експерти считат, че общината се е „обогатила” с над 25 хил. пришълци от Северна Македония. Разбира се, те се водят в района само по адрес. Като бъдат заличени от регистрите, каквато процедура върви в момента, ще се окаже, че трябва да се намали и броят на общинските съветници, подчертават капацитети по темата.

В центъра на столицата стотици македонци са отбелязали като „покрив” над главите си ул. „Искър” 6.

Мястото, което принадлежи на македонското културно-просветно дружество „Гоце Делчев” с ръководител зам.-министъра на екологията Николай Кънчев от квотата на ВМРО, до преди няколко месеца беше празен участък, потънал в бурени.

След това го разчистиха и сега е паркинг. Стотици са записани и на ул. „Пиротска” 5, където е централата на войводите. Излишно е да обясняваме, че и там македонци не живеят, а адресът е формален. Запознати са изчислили, че на двата адреса са били записани над 4 хил. души. Те наскоро са били прехвърлени служебно на „Леге” 6.

На личните им карти обаче продължава да пише „Искър” 6 и „Пиротска” 5. Въпросните наши съграждани не могат да бъдат лично уведомени, че вече са на „Леге” 6, понеже един Господ знае къде се подвизават по света. Някой от тях дори никога не са стъпвали в България, а паспортите им са извадени от посредници. 

„Уикенд” и друг път е описвал подобни щуротии при ваденето на български паспорти от чужденци, главно хора от Северна Македония, Сърбия, Албания и Косово. Сред тях има и такива, които са посочили като адрес „Дондуков” 2. С регистрация на президентството те са получили наши паспорти.

Как се стига до подобни абсурдни ситуации? Ами, много просто, достатъчно е да припомним, че побългаряването е бизнес, в който се въртят милиони евро и е под егидата на ВМРО, което дори не успя да прескочи 4% бариера и да влезе в парламента на последните избори.

Войводите пък  по принцип не даваха досега и пръст да падне от главите на замесените в аферата „възродители”. Всеки, който се е опитал да разбута схемата, е стигнал до дисциплинарно уволнение.

В Благоевград, например, от където сега съобщават, че трият от списъците лицата, които имат адреси в ниви, ливади и трафопостове, един полицаи още преди години се опитва да пресече схемата –  Стоичко Калаузки.

Реклама

Той е шеф на отдел „Миграция”, полицай с близо 25 години служба зад гърба си и негови колеги, с които се свързахме, го описват като „буквоед” в най-добрия смисъл на думата, служител, който педантично следи за спазването на закона до последната му алинея.

Да, обаче това не се харесва на местните войводи, понеже със своята принципност той им съсипва бизнеса, от който текат едни нелоши пари.

Срещу Калаузки тръгва истинска машина за мачкане, едно служебно преследване, в което охотно се включва „Вътрешна сигурност” и кой ли още не, подчертават запознати. Всичко започва след като той праща сигнал до ръководството на МВР за тези безобразия в адресните регистрации.

От ВМРО в Благоевград подскачат като ужилени и впрягат всичките си връзки и контакти, за да се освободят от неподкупния служител. Разправата стига до там, че му образуват дисциплинарно производство, защото на вратата на служебната каса имало залепена някаква картинка с образа на Владимир Путин!

Друго негово „провинение” е, че като ръководител на сектор „Миграция” допуснал цели 5 години служителка да си тръгва от работа в 17 часа, вместо в 17,30.

Разследват го и заради това, че някакво заявление за пребиваване било разпечатано във формат А5, вместо в А4. Да отбележим само, че тези документи вече се подават по електронен път и няма никакво значение дали са разпечатани във формат А4 или А5.

Докато Стоичко Калаузки е преследван за тези уникални тъпотии, шефът на сектор „Миграция” в столичната полицейска дирекция Йотко Андреев е наказан само с понижение, понеже като зам.-шеф на „Гранична полиция” е допуснал обществена поръчка за превоз на бежанци да се спечели от фирма на каналджия, при това заловен да прекарва 40 чужденци!

„Войводата“ и жена му Росица са сръчни с манипулациите

И вместо да го изгони, тогавашната вътрешна министърка Румяна Бъчварова го „понижава” до шеф на „Миграция”! Има обаче съществена разлика  – Стоичко Калаузки е Господин Никой, докато Йотко Андреев е братовчед на Росица Слабакова, а тя е съпруга на Красимир Каракачанов. Преди да се захване с миграцията, самият Йотко пък е личен шофьор на Каракачанов. 

За разлика от него, Стоичко Калаузки, след като е мачкан повече от година и половина накрая е преместен като началник на полицейското управление в град Кресна. Натискът обаче да бъде направо прогонен от МВР не спира. В дирекцията в Благоевград постъпва сигнал, че кара личния си автомобил без гражданска отговорност. Доносниците дори акцентират, че Стоичко Калаузки паркирал колата си където си иска. Акуратното началство започва поредната проверка срещу него, но кметът на Кресна Николай  Георгиев обяснява, че полицаят ползва паркинга на общината.

Накрая „здравите сили” побеждават – полицаят е спрян на пътя и се оказва, че кара личната си кола без „Гражданска отговорност”. Запознати обясниха пред „Уикенд”, че срокът за плащането й бил изпуснат само с 2 дни, но въпреки това шефът на МВР-то в Благоевград Дойчин Дойчинов разписва уволнението на омразния на ВМРО полицай Калаузки. За временен шеф на отдел „Миграция” е назначена някоя си Зорница Папучарова.

Тя била известна, обясняват източниците ни, най-вече с това, че е съпругът й Красимир Папучаров е директор на „Образователни дейности” в Югозападния университет в Благоевград. Имало десетки, задължени лично на него местни полицаи, които благодарение на голямото му усърдие се сдобили с дипломи по право.

Впрочем, в местното МВР се е оформила интересна комбинация, благодарение на която редови ченгета, които обаче таят в сърцата си любов към идеите на ВМРО, успешно стават висшисти – прависти, обясняват запознати с тенденциите в академичните амбиции на кадровия състав. Шеф на дознателите в Първо РПУ е Александър Златков, съпругата му Йорданка Нонева-Златкова е преподавателка в ЮЗУ, а тъща му пък е общински съветник от ВМРО в Сандански.

Други поборници за висше юридическо образование на полицаите от дирекцията са и оперативният работник от сектор „Криминален” Владимир Тахов и неговият баща Николай Тахов, който е помощник ректор в ЮЗУ. Връх на тези роднинско-служебни комбинации е назначението на бившия дългогодишен ректор на ЮЗУ проф. Илия Гюдженов за шеф на Агенцията за българите в чужбина.

Той пое поста най-неочаквано и тихо-мълком през ноември миналата година. Да допълним, че мястото стана вакантно, след като печално известният Петър Харалампиев – Бате Харо се оказа в ареста. Както казват от специализираната прокуратура – заради това, че е въртял търговия с българщината.

Публикация на „Уикенд“, заглавието е на Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.