Политолог директно: Слави Трифонов не може да управлява (каква е схемата?)

3 4 330

Раздори са очаквани в коалиции и формации, направени набързо и под натиска на идващи избори. Това каза специално пред „Евроком“ политическият анализатор доц. Стойчо Стойчев по повод напрежението в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Според него обединението между платформата на Мая Манолова „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“ е било тактическо.

Тактическо обединение, за да се премине изборната бариера и да имат представителство в парламента. Дали ще успеят да формират парламентарна група, от това зависи дали президентът ще ги включи като формация в своите сметки за съставяне на правителство при третото връчване на мандат. Ако те не направят парламентарна група, няма как да им се връчи мандат„, поясни той.

Според политолога партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ не е подготвена да поеме отговорността за съставяне на правителство, както по-рано премиерът Бойко Борисов призова.

Останалите партии също не са подготвени, включително БСП, защото твърде дълго са стояли извън управлението. Да се иска отговорността да поеме някой с 50 депутати е пресилено. Очевидно, че трябва да има споделяне на отговорността.

Реклама

Едно следващо правителство трябва да бъде подкрепено най-малкото с твърд ангажимент, ако не, най-малкото от една партия.

Организира се фронт „анти ГЕРБ“ под мотото за промяна. Това са три субекта в парламента – Слави, Мая Манолова плюс компания и Демократична България – те трябва да намерят формулата за някакъв вид колективно действие„, анализаторът.

Доц. Стойчев допуска и ново разцепление в БСП относно създаването на ново правителство.

Като нищо може да се раздели парламентарната група на БСП и половината да подкрепи партиите на протеста, а другата половина да подкрепи партиите на статуквото. Допускам, че ще има разделение по това дали да се подкрепят партиите на протеста с лидер Румен Радев, или да не се подкрепят„, допуска политологът.

Той е на мнение, че Румен Радев и неговото лидерство е проблематично за Корнелия Нинова.

Тя не е свикнала да свири втора с цигулка„, допълни той.

3 Коментара
 1. Stan казва

  Дрън – дрън…
  Аман от такива специалисти, като Стойчо Стойчев дето имат още остатъци от мляко и жълто по устата….

 2. ИСТИНАТА казва

  Изхода за Нинова е да ОБЯВИ СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези от „бсп“, които ПОДМЕНИХА листата за Евровота!!! Това е НАЛОЖИТЕЛНО, за да се РАЗБЕРЕ най-после КОЙ-КОЙ е в тази партия „бсп“!!!

 3. мара казва

  Май в случая ще е най добре да управляват БСП ГЕРП И ДПС…. та да таковам аз тия нафукани гаргамелчета и сценарисчета …
  Имаме нарисувано мнозинство за изтребване на байХ0я, Шиши/Доган/ и КАСКЕТЯ , а те се праат на майстори и насила ще ги оставят да векуват…. Хак ще им е на пидалите!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.