10 варианта за кабинет – от Кръстника на Горанов, през Ванката на Слави до гуруто на Тангра Йоло Денев (политиците се видяха в чудо)

0 3 396

Изборите подредиха нов парламент, който е толкова откачен, че анализаторите се хванаха за главата и казаха, че сега „политиците трябва да проявят въображение“. И политиците се видяха в чудо. 


Първата политическа сила Борисов каза нещо в такъв смисъл: Ще предложим кабинет, колкото да го отхвърлят, после обаче другите да се напънат и да съставят стабилно правителство, щото някой трябва и да работи. Аз си обичам държавата, искам стабилитет! Ще им дам там 10 депутата да ги подкрепят! Да бъдат така добри! 

Борисов не е човек без въображение, доказал го е през годините, но в случая повтаря стара смешка от 2013, когато след изборите парламентът пак беше такъв шарен, а Борисов пак беше с най-висок резултат, но в изолация. Тогава той отново предлагаше свои депутати за подкрепа на чужд кабинет, само и само да има стабилност! 

Обаче през 2013 беше по-щедър, предлагаше накуп 20 депутати. 
Какво стана след това пише по страниците на историята, така или иначе, докарахме я до днешната политическа зима на април 2021.

След Борисов политическо решение произнесе и Екатерина Захариева – ГЕРБ ще предложи състав за кабинет, но без Бойко Борисов начело на Министерския съвет. Понеже имали експерти. Експертите очевидно ще проявят умствена независимост спрямо един малък исторически факт. През 2013 Борисов се счупи да пердаши Станишев, че не поема отговорност да оглави кабинет, а издига Орешарски. Но това са минали работи, а в актуалната обстановка кризата заплашва да се забатачи още повече. 
И отново ние, отново мозъчният тръст на страница „После“ запретнахме крачоли и изработихме няколко варианта за излизане от задънената улица на политическата криза. Предложенията, които даваме, може да се разиграят при търкалянето на мандата за съставяне на правителство следващите дни.

Реклама

Ето ги опциите:

Вариант 1: Правителство на Кръстника на Горанов. Това ще е едно националноотговорно правителство, което ще даде приют на всички бездомни, както Кръстника приюти самия Горанов след пернишкото земетресение. Може би няма да има за всички луксозни апартаменти без наем, но поне за финансовия министър Горанов ще има. 
Вариант 2: Правителство на самия Горанов, който ще си бъде и финансов министър. Горанов е стабиляга, а нали искаме стабилност! В предишните правителства на ГЕРБ той оцеля след какви ли не скандали. С прокуратурата като цяло няма проблеми, явно има добри позиции там. Ще завърти едно техноправителство, да ни изпопадат шапките. Последното му сваляне от министерския пост миналата година беше заради „съмнения в обществото за връзки с Пеевски“. Обществото вече не се съмнява, а Пеевски не е депутат и медиен магнат, продаде си медиите. Значи вече няма пречка – Горанов премиер!
Вариант 3: Правителство на Росен Плевнелиев. Не звучи много сериозно Мики Маус да прави кабинет, но то не беше сериозно и да е президент, пък той беше – в сложни времена със служебни кабинети и пеевски кризи. 
Вариант 4: Кабинет, оглавен от Пеевски. Ако това мине, значи България е загърбила изцяло предразсъдъците и злопаметността. 
Вариант 5: Кабинет на Корнелия Нинова. Поне бързо ще катастрофира. 


Вариант 6: Кабинет на Ванката от Шоуто на Слави. Той е благ, мил, смирен и търпелив. Носи на майтап. Изглежда по-разумен от повечето политически лидери.
Вариант 7: Кабинет на тангрическия прогрес и националното спасение – правителство на Йоло Денев! Колко хора от протестите през годините осребриха площадния си патос с участие в управлението! Само вечният бунтар Йоло така и не се докосна до реалната власт. Време е. Вчера бе рано, утре ще бъде късно. С Тангра и неговия пророк Йоло – на революция! 
Вариант 8: Прокурорска република с министър-председател Иван Торквемада Гешев (инструмент на божието милосърдие). Този кабинет може да има франкофонско название: Coup de grace. (Буквално – удар на милосърдието; удар, с който палачът прекратява мъките на жертвата.)
Вариант 9: Кабинет на помирението, оглавен от Симеон-Хасан Сакскобургготски, с мандат 800 дни. Но ще трябва да има и регентски съвет, че Симеон-Хасанчо е още малък. Китин Муньос – министър на флота. 
Вариант 10: Правим се, че не е имало избори и продължаваме както досега – както дойде. 

Назаем от в. „Сега”, заглавието е на Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.