Нов СКАНДАЛ: Наркобосът Данчо Пръча набута своя пешка за депутат от ДПС

2 14 387

Нов наркобос със своя капия в парламента – след като се оказа, че мъжът на герберастката Славена Точева лежи в испански затвор за трафик на дрога, сега гангстерска връзка лъсна и в ДПС. Каролина Кьолер, близка до врачанския наркобос Йордан Тонов – Данчо пръча, стана депутат на Движението за права и свободи, но притворно се отказа от парламента, за да освободи място за следващия в листата.

ЦИК прие искането седем кандидат-депутати да не бъдат обявени за народни представители, само двама от тях са от ГЕРБ-СДС, останалите са от ДПС.

Сред подалите искане да не бъдат обявени за народни представители са двете “нежни остриета” на партията, които буквално са шампиони по преференциален вот.

Това са кметицата на Борован Десислава Тодорова и Каролина Кьолер, която в момента е общински съветник в община Мездра.

Zovnews.com припомня, че Каролина Кьолер е изключително близка на най-големия наркобос на Северозапада Йордан Тонов- Данчо Пръча. Преди години дамата бе внедрена като секретар на ДПС за района, а всяко нейно явяване на избори е свързано с голям брой преференции.

Кьолер е стара дружка на Данчо Пръча

Със сигурност Кьолер и кметицата на Борован отново са се справили повече от добре в изборния ден и преференциите пренареждат листата на ДПС за област Враца.

Това е и вероятната причина от ръководството на партията да ги накарат да се откажат сами от депутатските мандати, за да може вторият в листата да отиде в парламента.

Ето и преференциите за ДПС от областта:

1. Йордан Кирилов Цонев – 245

2. Цветан Иванов Енчев – 614

3. Борислав Константинов Банчев – 152

4. Десислава Димитрова Тодорова – 1106

5. Каролина Симеонова Кьолер – 1138

Реклама

6. Бранимир Асенов Бочев – 383

7. Касъм Мехти Касъмов – 441

8. Йордан Александров Димитров – 435

9. Стефан Димитров Ангелов – 515

10. Христо Найденов Найденов – 79

11. Николай Емилов Николов – 65

12. Светлин Николаев Герасимов – 97

След като Кьолер и Димитрова се отказаха от участие в листата, по същество ЦИК няма да ги обяви изобщо за депутати, когато се стигне до определянето на списъците за избраните народни представители след вота в неделя.

КОЙ Е ДАНЧО ПРЪЧА

Данчо Пръча (вляво) и негов авер се снимат в Корлеоне, Италия, като истински мафиоти

Йордан Тонов – Данчо Пръча е сред най-големите наркобосове на Северозапада. Тонов бе осъден на осем години затвор като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, сводничество и рекет заедно с Митьо Очите. Самата съдебна сага се точи близо десетилетие.

Според прокуратурата бандата на Очите и Пръча действа от 2002 г. до ареста му на 14 октомври 2008 година. През 2011 г. Окръжният съд във Враца осъди Йордан Тонов на 10 години затвор, а четиримата му другари отнесоха между 5 и 13 години „лишаване от свобода“.

Пръча обжалва наказанието и след множество перипетии присъдата бе намалена на осем години. Наказанието влиза в сила едва в края на 2015 г. след решение на Върховния касационен съд. По закон след това властите в двуседмичен срок трябваше да пратят на топло осъдения. При Тонов това не се случи. Малко преди да го приберат, Пръча представя документ, че заради усложнения след счупване на лявата му ръка не може да лежи в затвора.

Така наказанието му бе отложено с решение на прокуратурата. Врачанският подземен бос се озова в пандиза едва през лятото на 2016 г., след като тайни ченгета го засичат да празнува абитуриентския бал на дъщеря си Мона заедно с Ценко Чоков и друг местен герой, който също трябва да е зад решетките. Случаят със забавляващия се на свобода подземен бос е описан в местен сайт, а избухналият скандал кара властите да се задействат.

Година по-късно Пръча подава молба за предсрочно освобождаване. В нея той твърди, че здравословното му състояние не позволява да изтърпи докрай наказанието си в затвора. В своя защита Тонов обяснява, че вече се е поправил и не представлява опасност за обществото. Адвокатите на врачанския подземен бос изчисляват, че са му останали да излежи едва 3 години. Разминаването между осемгодишната присъда и излежаната само година и твърденията на Пръча се дължат на тълкувателно решение на Върховния касационен съд, обясняват юристи. Според него по всички неприключили наказателни производства към 14 април 2009 г. всеки ден под домашен арест на осъдения се приспада като 1 ден в затвора.

Възползвайки се от същото решение, Златко Баретата така и не влезе в пандиза след присъдата си като лидер на наркобандата „Фирмата“, припомнят спецченгета.

2 Коментара
  1. майната казва

    Къде сме ние НАРОДЕ ? Сега всеки, който е под домашен арест заради ковида, все едно че е Данчо Пръча .Загубили сме си правата !!! Все едно сме съдени, осъдени и лежим, ден в къщи за ден в затвора??? Той не бил у тях, но му ги броят дните !!! Леле , Леле Ще взема да „посъветвам“ кой да е съдия, без туй съм излежал 30 дена вече, по системата ден за ден.Пайсееее….полудявам!!! Ама ми се ще на случаен принцип, да срещна съдията от ДС Георги Марков и да го съветвам, съветвам…… !!!

  2. Stan казва

    Мафиотска Държава!
    Последният да гаси лампата и да я закриваме тази Държава!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.