ДАЛИ? Слави се заключи в Боровец, зле е със здравето

0 59 540

На заточение в Боровец се е оттеглил Слави Трифонов, научи „Уикенд“ от негови близки. От около месец лидерът на разбилата статуквото на изборите партия „Има такъв народ“ се е затворил в луксозна вила в курорта. Повод е влошеното му здравословно състояние, твърдят запознати.

Хора, живеещи наблизо, твърдят, че в началото са виждали как кортежът на Дългия почти всеки ден излиза и после се прибира в имението. Преди две седмици Слави изведнъж спира да напуска имението.

Изолацията не е по негова прищявка, обясняват запознати. Твърди се, че по съвет от лекари рязко са ограничени и посетителите на Дългия. Право на достъп имат ограничен кръг от най-близките му другари в шоуто и партията. Сред малцината избрани е заместникът му в „Има такъв Народ” Тошко Йорданов.

Дори и с него срещите очи в очи са редки. В повечето случаи Трифонов предпочита да дава указанията си за кампанията по телефона, когато това му е възможно. Да влизат във вилата са забелязвани лекари и дами, приличащи на медицински сестри. Според слуховете те пряко отговорят за здравето на превърналия се в ключов политически играч шоумен.

Слуховете за влошеното здравословно състояние на Слави се възродиха отново преди няколко месеца. Повод бе нежеланието му да се появява публично и липсата на каквито и да е срещи със симпатизанти.

Дългия от своя страна опровергаваше критиците си продължавайки да води шоуто си по телевизия „Седем Осми“. От две седмици Трифонов рязко спря да прави и това. Вместо него като водещ се изявява Иво Сиромахов, а обяснения какво налага размяната, така и не са дадени.

Дългия се появи единствено на предизборният концерт в „Арена Армеец” миналия петък. Дори и там Слави престоя само няколко минути, колкото да издекламира предварително подготвеното му послание. Зрители забелязаха, че през цялото време стоеше седнал, а в поведението му нямаше никаква жизненост. Сред верните си фенове шоумена-политик остави впечатление, че полага огромни усилия, за да прочете няколкото изречения.

След като партията на Слави се превърна в сензация с второто си място на изборите, заваляха поканите за интервюта. Дългия така и не прие нито една. В свое оправдание още в нощта на изборите той написа във Фейсбук, че има симптоми на Ковид-19, заради  което се е самоизолирал в очакване резултата от теста.

Самото изследване обичайно става за 24 часа, но следващите 4 дни Дългия така и не обяви дали е болен. Това накара наблюдатели да заподозрат, че коронавируса е просто претекст, за да не се появи пред медиите. Хора от партията му обясниха, че надеждата на Слави е да стабилизира състоянието си в Боровец, за да успее да даде пресконференция. Прогнози кога ще стане това, никой не се наема да прави.

Реклама

„Уикенд” научи, че Трифонов дори не е гласувал на изборите. Той е регистриран в София, в 24-и МИР, но не се е явил, за да пусне бюлетина за партията си. Според наш източник, той не се е възползвал и от възможността да пусна вота си у дома в подвижна секция, която се заявява предварително. Възможното обяснение отново е Ковид-19. Според някои източници, Слави наистина прекарвал зле инфектирането си с коронавирус. Най-вероятно той е бил заразен от Андрей Чорбанов, който даже призна, че е бил хоспитализиран.

Мистерия остава и чия собственост е вилата в курорта, където Дългия се е настанил. Един от горещите слухове свърза имението с брата на легендарният контрабандист Константин Димитров-Косьо Самоковеца. След разстрела на подземния бос в Амстердам Мартин наследи голяма част от имотите на брат си.

За Мартин Димитров се твърди, че е неформален лидер на партия „Има такъв народ“ в родния си Самоков. Номинално като координатор в сайта на партията се води Цветанка Войнова,  ветеринарен лекар и спец по безопасност на храните. Неин съпруг е д-р Йордан Войнов, който бе шеф на Българската агенция по безопасност на храните в първия кабинет на Бойко Борисов и дясна ръка на Мирослав Найденов. Войнова е и експерт на партията по земеделие, а назначението и се тълкува като знак, че известния като Миро Мършата ексминистър пробва да се закачи за Слави.

Изнася се за постоянно в курорта

Според запознати Слави Трифонов има намерение да заживее в Боровец за постоянно. Твърди се, че още преди месец той е опразнил къщата си в столичния квартал Драгалевци. Самото имение в София до седмици ще бъде обявено за продажба, разказват запознати.

Плановете на Слави са видими и от делата на фирмата му „Ермитаж Есте“, която се води собственик на постройката. От няколко седмици фирмата е обявена в ликвидация, което ще позволи разпродажбата на активите й.

В случая това е само палата в Драгалевци. Лъскавата къща с вид на прогимназия е купена от Трифонов по времето, когато е гадже с балерината Мартина Огнянова. Мартина лично избира обзавеждането, но раздялата им стопира плановете да свият любовно гнездо.

Малко след това Дългия прехвърля собствеността на палата на фирмата. Назначената специална комисия го оценява на 1,6 млн. лева. В заключението на експертите е посочено, че къщата има пет етажа със застроена площ от почти 1300 квадратни метра. На подземните две нива са разположени покрит басейн, фитнес зала, котелно помещение, гараж и две стаи с баня и тоалетна за прислугата. От гаража започва асансьор, който води до покоите на Слави.

Според плана първият от етажите, отредени за Слави, е предназначен за евентуални гости. Те могат да се разположат в две просторни спални, към които има и просторен дрешник. На втория е просторният хол, позволяващ да се дават изискани приеми, и кухня, където прислугата да готви за гостите. На последния етаж е разположена спалнята на собственика и прилежащите й помещения. Отделна стълба води към просторния покрив-тераса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.