Прегърнаха се! Баце дава 10 депутати на Слави за кабинет на ИТН (Ще стане ли Дългия новата патерица на ГЕРБ?)

1 2 184

Бойко и Слави се прегърнаха официално! Призив към анти-ГЕРБ партиите да не дезертират, а да направят кабинет, отправи премиерът от СИК Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам, категоричен бе Борисов.

Източник на Narod.bg обаче обясни, че Баце е спестил цялата истина – дава 10 депутати, но не просто за кабинет, а конкретно на Слави Трифонов за правителство на ИТН.

Той заяви, че игра на опонентите му най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. И призова: „Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството.”.

Реклама

Министър-председателят каза също, че новите избори не са решение, вероятно от опасения, че ГЕРБ ще се срине тотално.

„Въобще не ни е страх от избори“, бързо се измъкна Баце и за втори път в рамките на година предложи свикване на Велико Народно събрание, на което обаче да се гласува проекта за Конституция на президента Румен Радев.

Борисов видя в ситуацията кабинета на Пламен Орешарски, но в по-лош вариант. „Нека съм лош пророк, може да се стегнат и да направят нещо по-добро“, коментира той и продължи с анализа на изборните резултати: „Ако погледнем отзад напред ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия, 70 и няколко процента не я харесват, но Мая Манолова не я харесват 96%, Христо Иванов 90% не го харесват. Е, можеш ли с над 90% нехаресване да казваш „аз ще съм обмудсмана“.

Щом не харесвате ГЕРБ-СДС, Патриотичния фронт, управлявайте, като не искате да правим Велико Народно събрание, ГЕРБ може да изчезне тогава, хайде да го направим да видим. Нали искате всички мажоритарен вот Вместо да се карат кой да е председател на парламента, приемаме проекта за промяна на конституцията на Радев и отиваме на избори за ВНС. Тогава има смисъл да се правят избори. Иначе ето, все едно са минали и предсрочните избори, ГЕРБ го махаме от общия резултат, пак трябва да направят същите правителство“.

1 Коментар
  1. майната казва

    Според мен, Баце се мъчи да гушне Дългия!!?! Едва ли ще му се получи.Най много да го хване за долуподписания???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.